Göteborgs-Posten

Vill du bli en av tyckarna?

- LENA STRÖMBERG lena.stromberg@gp.se

Här är den perfekta fritidssys­slan för dig som gillar att testa mat och alkoholfri dryck och kan sätta ord på vad du tycker. Nu är det dags att söka till vår populära konsumentp­anel.

Varje år testar panelen semlor, årets nya glassar, kräftor och fyrverkeri­er. Utöver det blir det massor av smaktester av nya och traditione­lla produkter och du kan påverka vilka. Konsumentp­anelens åsikter om livsmedel är viktiga för oss på redaktione­n och läsningen ger vägledning till konsumente­rnas val.

Vi har plats för 40 ”tyckare”. Gillar du mat och tycker om att formulera dig hur det smakar i ett protokoll, samt betygsätta, hoppas vi att du söker till konsumentp­anelen!

Konsumentr­edaktionen väljer ut denna panel, så att olika åldrar och kön blir represente­rade. Det är också viktigt med skilda bakgrunder och erfarenhet­er. Vi har fått in en hel del ansökninga­r och alla är fortfarand­e välkomna att söka. Vi vill gärna ha in fler ansökninga­r från er med utländsk bakgrund. Gärna fler män i alla åldrar också! DU SOM SÖKER till panelen ska ha fyllt tolv år. Testerna genomförs i Göteborg på vardagar. Oftast börjar vi klockan 17 och de pågår ett par timmar. Uppdraget är tidsbegrän­sat till ett år och oavlönat.

Det är alltid med en fotograf under testerna, som både tar vanliga bilder som publiceras i samband med texten, samt ibland filmar till en video som kan läggas ut på tidningens sajt och i sociala medier.

Skriv till oss och berätta vem du är, hur gammal du är, vilka intressen du har och motivera tydligt varför just du skulle bli en passande panelmedle­m. Just dina argument väger tungt när panelen väljs och det är de orden som kan göra att du får en av de 40 platserna. DIN INTRESSEAN­MÄLAN SKA vara oss tillhanda allra senast den sjätte maj. Därefter görs urvalet av GP:s konsumentr­edaktion. Är du under 18 år kommer vi vilja ha alla vårdnadsha­vares medgivande till ditt deltagande, ifall du blir uttagen.

Du kan antingen mejla in din anmälan till konsument@gp.se eller skriva ett brev till Konsumentr­edaktionen, GöteborgsP­osten, 405 02 Göteborg. Skriv ”Konsumentp­anelen” i ämnesraden på ditt e-brev och i hörnet på ditt vanliga brev.

Vi vill ha komplett adress, epostadres­s samt telefonnum­mer där vi lättast når dig.

Om du blir uttagen kommer vårt svar via e-post.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden