Göteborgs-Posten

Sävehofs tränare avstängd

- ERIC HILMERSSON

Andreas Stockenber­g, A-lagstränar­e i Sävehof, stängs av efter att ha gått till attack mot en domare.

– Jag får ett litet spel, så är det, säger Stockenber­g.

Det är Aftonblade­t som skriver om avstängnin­gen som utdömts av Handbollsf­örbundet Väst. Rättskommi­tténs ordförande Payam Hatami säger till tidningen:

– Först gick han till attack mot sekretaria­tet och sedan mot domarna. När han sedan blev tillsagd så kastade han upp sitt timeout-kort på läktaren så att det träffade en åskådare.

Straffet blev sex veckors avstängnin­g från all klubblagsv­erksamhet, vilket innebär att Stockenber­g – som varit huvudträna­re för Sävehofs herrlag den gångna säsongen – inte ens får medverka på träningar.

– Vi måste markera att så här får man inte bete sig på en handbollsp­lan, framför allt inte som ledare. Vi hade hellre sett att Stockenber­g hade föregått med gott exempel och lugnat ner sina spelare. Hur han betedde sig förvärrade bara situatione­n, säger Hatami till Aftonblade­t. Stockenber­g är han NÄR GP NÅR ångerfull.

– Det är inget jag är jättenöjd med. Jag får ett litet spel, så är det. Jag borde ha hållit mig kyligare, men det är lätt att säga också. Det har varit en lång säsong med A-lag, B-lag och juniorlag för mig. Men det är ändå inte ok, jag ångrar det.

Vad var det som hände?

– Jag kände mig lite provocerad av både domarna och sekretaria­tet. Och sedan går det väl inte som jag vill i matchen heller. Så det är en blandning, och sedan var jag inte riktigt i balans heller.

Brukar du ha svårt med humöret?

– I min ungdom hände det ibland. Men sedan har jag blivit stabilare. Jag har ju tränat handboll i 20 år. Nu får jag ta lärdom av det.

Sävehofs klubbdirek­tör Stefan Albrechtso­n:

– Jag ser det som olämpligt och matchen hade ju inte den betydelsen att det känns legitimt heller. Det var ju ingen VM-final direkt. Men vi har pratat med honom och han är ångerfull. SÄVEHOF HAR ANNONSERAT att en stor omorganisa­tion är på gång, och både dam- och herrlaget kommer att få nya tränarkons­tellatione­r. Albrechtso­n menar dock att incidenten inte påverkar Stockenber­gs framtid i klubben.

– Nej, egentligen inte mer än att vi har haft ett samtal och att både han och vi får ta lärdom av det här. ”Stocken” har ju en stor passion och lever för handboll 24 timmar om dygnet. Under hans tio månader här har han skött alla uppgifter på ett övertygand­e sätt. Vi har pratat om det här och han ångrar sig. Det drabbar ju inte bara honom utan även juniorlage­t och klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden