Göteborgs-Posten

Alingsås vann efter tung vändning

- ANDREAS JOHNSSON

Alingsås vände, vann med och 24-21 kan nu säkra en finalplats hemma i Estrad. Detta efter en märklig match där man såg ut att gå en säker förlust till mötes borta mot Malmö HK. – Det är ju lite sjukt att vi vinner idag, säger Andreas Berg efter matchen.

Alingsås leder med 2–1 i matcher

Kampen om en matchboll såg, under stora delar av torsdagens match, ut att gå till hemmalaget Malmö. Skånelaget var vassare, stabilare bakåt och hade, under mer än halva matchen, en ledning med omkring fyra bollar. MEN TROTS ATT man aldrig övertygade, eller fick igång spelet till hundra procent, så lyckades Alingsås vända matchen och till slut vinna med 24-21.

– Det är ju lite sjukt att vi vinner idag, säger Andreas Berg.

Även om Malmö aldrig hade en ledning med mer än fem bollar, något som är långt från omöjligt att ta KÄMPE. Andreas Berg laddar. ikapp i handboll, så var det ett svagt AHK-spel som gjorde att vändning inte såg ut att komma.

– Det känns som om vi inte hade hotet framåt och får inte riktigt träff på dem bakåt när han Lönn (Adam, vänsternia) jobbar på. Men han tröttas ju ut i andra halvlek när vi trycker till honom, något som jag tror gör att vi vinner. Sen har vi lite flyt med marginaler­na, de små detaljerna blir rätt stora till slut. PÅ SÖNDAG MÖTS lagen i Alingsås och Estrad. Då kan Alingsås HK säkra en finalplats – som är placerad lagom nära Andreas Bergs bostad.

– Jag bor ju i Göteborg så jag kan ju bara ta cykeln ner till Scandinavi­um, så det är verkligen en final jag vill spela. Vad är det man säger? Jag har ”Eyes on the price”, men vi måste fokusera på det som är kvar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden