Göteborgs-Posten

Carlsson klar för Frölunda

- FREDRIK JANLIND

Det fick räcka med en säsong i Finland. Sen valde Patrik Carlsson, 30, att vända hem till Frölunda igen.

– Frölunda är hemma för mig, säger han.

Som GP tidigare har kunnat avslöja, så vänder alltså Patrik Carlsson hem igen till Frölunda.

– Det känns fantastisk­t kul att få komma hem till Frölunda och Scandinavi­um. Jag är otroligt glad och det är bland den bästa känslan som finns, säger han.

Du lär få en stor roll nu? GP 7 APRIL. När kände du att det skulle bli en återkomst?

– Det blev klart hyfsat tidigt. Jag hade kontakt med ”Freddan” (Fredrik Sjöström, sportchef) och Christian (Lechtaler, klubbdirek­tör) ganska tidigt under säsongen. Jag kände att det var helt rätt. Det var fantastisk­t att få prova på något nytt och jag hade ett fantastisk­t år men det kändes rätt på alla sätt att återvända.

Tidigt insåg han att Frölunda stod med öppna dörrar.

– Det kändes fantastisk­t bra. Att Frölunda känner likadant som jag. Vi har ju haft kontakten och de har visat tydligt att de ville behålla kontakten.

– Det är roligt med stort förtroende och det är det jag strävar efter. Jag vill ha stort förtroende och vara med och bidra. Så hoppas jag att alla känner.

Blir det Frölunda resten av karriären nu?

– Det vet jag faktiskt inte … jag ser inte så långt fram i tiden, men jag älskar ju att spela i Frölunda. Skulle det bli så då är det fantastisk­t, men det är förhoppnin­gsvis många år innan ett sådant beslut.

Sportchef Fredrik Sjöström njuter över att välkoma hem ”Purre”.

– ”Purre” höjer sig när det gäller som mest. Det är en viktig del för oss att ha spelare som är som bäst när det gäller som mest. Det är en smart spelare med en jättehög arbetskapa­citet och han tar kanske inte alltid den största platsen men han gör allt för laget. Ibland får han inte så mycket cred som han borde få, säger han.

 ??  ??
 ??  ?? TILLBAKA. Patrik Carlsson kommer nästa säsong att spela i Frölundas tröja igen.
TILLBAKA. Patrik Carlsson kommer nästa säsong att spela i Frölundas tröja igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden