Göteborgs-Posten

Bröderna Gaishjärta tillsamman­s igen

Efter varsin snårig väg till elitfotbol­len spelar bröderna Westermark tillsamman­s igen i Gais. GP hälsade på i trappuppgå­ngen i Sävedalen – en av många saker Erik och Jesper Westermark delar.

-

Bröderna Friberg da Cruz. Bröderna Wede. Gais spelartrup­p under 2000-talet har inte sällan huserat en brödraduo. I år är det Jesper och Erik Westermark som för traditione­n vidare.

Deras väg hit har varit krokig. Erik slutade som tonåring och blev chef på en hamburgerk­edja. Efter några fotbollslö­sa år kom suget tillbaka och via spel i division sex, fem, tre och ett nådde han Gais förra säsongen. JESPER WESTERMARK STOD för två framträdan­den för Häcken i allsvenska­n 2012 – men fick inte förlängt kontrakt. De kommande JESPER WESTERMARK åren gjorde han nästan 100 matcher division 1 och ett år med Utsikten i superettan. Nu är han tillbaka på elitnivå.

Deras bakgrund gör att de insett vilken ynnest deras nuvarande liv faktiskt är. – MIN VÄG HIT får mig att uppskatta det här fruktansvä­rt mycket mer. Att få spela inför en riktigt bra publik, att få mäta sig med bra fotbollssp­elare och att ge sig själv en ärlig chans igen. Jag var inte redo förra gången, men nu ska jag vara det, säger Jesper Westermark.

Står man på Vallhamra torg finns

”Vi var tvungna att vara i olika lag för annars började vi bråka med varandra”

 ?? Bilder: ANDERS YLANDER ?? TILLSAMMAN­S. Bröderna Jesper och Erik Westermark spelar tillsamman­s igen. Det har de bara gjort i Utsikten för två säsonger sedan. Nu bor de till och med i samma trappuppgå­ng i Sävedalen.
Bilder: ANDERS YLANDER TILLSAMMAN­S. Bröderna Jesper och Erik Westermark spelar tillsamman­s igen. Det har de bara gjort i Utsikten för två säsonger sedan. Nu bor de till och med i samma trappuppgå­ng i Sävedalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden