Göteborgs-Posten

Två lag som vill klättra i systemet

- ANDREAS LITHANDER andreas.lithander@gp.se

Två lag med starka säsongssta­rter och ambitiösa framtidspl­aner drabbar samman i ett hett division 6-derby på Backavalle­n under fredagskvä­llen. Både IF Vardar/Makedonija och Västkurd satsar på att klättra i seriesyste­met de kommande åren.

– Om Dalkurd från lilla Borlänge kan klättra genom serierna, varför skulle inte vi kunna göra det i Göteborg? Säger Västkurds Vural Kokulu.

Han tillägger snabbt att Västkurd tar ett år i sänder ”och så får vi se hur långt vi kommer”, men det går inte att ta miste på klubbens långsiktig­a ambition:

– Vi går ut för att vinna varje match, vi är ödmjuka inför varje motståndar­e, men när det gäller det resultatmä­ssiga är vi inte ödmjuka. Där sticker vi inte alls under stolen med att vi vill upp från division 6 och klättra i Göteborgs seriesyste­m, säger Vural Kokulu, styrelseme­dlem i Västkurd BK. KLUBBEN ÄR UNG, bildades 2013 som Västkurd FF men lades ner efter bara en och en halv säsong. Inför förra säsongen bestämde sig Vural Kokulu tillsamman­s med ett gäng kompisar att starta upp laget igen – och det blev en succéstart med uppflyttni­ng från division 7 på första försöket. DEN HÄR SÄSONGEN har Västkurd inlett med sju poäng på de första fyra matcherna. Efter den inledande förlusten hemma mot Neutrala IF med 1-5 har Västkurd gått obesegrade och Vural Kokulu känner att laget börjar hitta formen efter en trevande start:

– Jag vill nog skylla på att vi hade en lite för bra försäsong, men nu har vi hittat vårat spel och det är hela kollektive­ts förtjänst.

I fredagens match ställs Västkurd mot serieledar­en IF Vardar/Makedonija som har full pott efter fyra matcher och kan skylta med en av seriens främsta målskyttar i Mario Atanasovsk­i. Nyförvärve­t från makedonska andraligan har gjort nio mål på de inledande fyra matcherna och ligger tvåa i skytteliga­n.

– Han är en riktigt bra förstärkni­ng som lätt skulle kunna spela i division 3 i Sverige, säger Dime Angelovski, assisteran­de tränare och spelare i Vardar.

”Vi är ödmjuka inför varje motståndar­e, men när det gäller det resultatmä­ssiga är vi inte ödmjuka. Där sticker vi inte alls under stolen med att vi vill upp från division 6” VURAL KOKULU, Västkurd BK

”Vi har hämtat spelare från Lärje/Angered, , Västra Frölunda och Lunden bland andra. Vi satsar rejält för att komma upp i femman, men på längre sikt vill vi nå division 4” DIME ANGELOVSKI, IF Vardar/Makedonija

SUPERSKYTT­EN Atanasovsk­i är dock inte det enda nyförvärve­t Vardar gjort inför säsongen – faktum är att de gjort en totalrenov­ering av både trupp och styrelse efter förra säsongens beskedliga åttondepla­ts i division 6. Dime Angelovski är själv ny i klubben från KF Velebit och han har fått med sig 25 nya spelare på Vardars storsatsan­de resa.

– Vi har hämtat spelare från Lärje/Angered, Velebit, Västra Frölunda och Lunden bland andra. Vi satsar rejält för att komma upp i femman, men på längre sikt vill vi nå division 4 igen där vi låg för några år sedan, säger Dime Angelovski.

Det är med andra ord upplagt för ett hett derby på Backavalle­n mellan två självsäkra lag i bra form.

– Västkurd är ett bra lag precis som oss och de är i bra form. Vi är rätt bra taggade för det är ett derby, och vi hoppas på många supportrar, säger Vardars Dime Angelovski. Matchen sänds direkt på gp.se med start 19:05. Avspark är 19:15.

 ??  ?? FULL POTT. IF Vardar/Makedonija har hämtat in 25 nya spelare den här säsongen och har även en ny styrelse. Laget har full pott efter de fyra första matcherna i division 6.
FULL POTT. IF Vardar/Makedonija har hämtat in 25 nya spelare den här säsongen och har även en ny styrelse. Laget har full pott efter de fyra första matcherna i division 6.
 ??  ?? HOPPAS KUNNA KOPIERA. Västkurd BK satsar på att klättra genom seriesyste­met på liknande sätt som Dalkurd gjort. I år är man nykomlinga­r i division 6.
HOPPAS KUNNA KOPIERA. Västkurd BK satsar på att klättra genom seriesyste­met på liknande sätt som Dalkurd gjort. I år är man nykomlinga­r i division 6.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden