Göteborgs-Posten

Skatteverk­et – var god dröj!

- En deklarant

I samband med deklaratio­nen hade jag den 25/4 en fråga till Skatteverk­et, som det inte gick att få svar på annat än genom en direkt kontakt.

Om jag skickade frågan per mejl uppgavs svarstiden vara tio arbetsdaga­r, det vill säga efter det att deklaratio­nen skall vara inlämnad. Återstod att ringa. Men just då stod det mer än 350 personer i den telefonkön. Kom fram efter drygt en halvtimma.

Jag och övriga i kön förlorade sammanlagt nästan tvåhundra timmar (om man utgår från att alla fick vänta lika länge), tid som man kunde gjort något mera vettigt och produktivt med. Om man antar att situatione­n är likadan de flesta dagarna i slutet av april och början av maj så blir det tusentals timmar som kunde användas till något bättre.

Förstår att Skatteverk­et inte kan ha hur många som helst som svarar i telefon de här dagarna. Men varför ger inte Skatteverk­et möjlighete­n att man knappar in ett telefonnum­mer som de ringer tillbaka till när man kommer först i kön? Eller har en mer rimlig svarstid på mejl? Skattebeta­larnas tid kan också vara dyrbar – respekten för det verkar saknas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden