Göteborgs-Posten

Utreds för brott mot alkohollag­en

Polisen tar nu krafttag mot det man ser som en ökning av antalet svartklubb­ar i Göteborg. Man har bland annat slagit till mot Truckstop Alaska på Hisingen.

-

KLUBB: Tillsamman­s med flera andra myndighete­r, Skattemynd­igheten, Tillstånds­enheten och Miljöförva­ltningen, genomförde polisen i fredags ett planerat tillslag mot klubben Truckstop Alaska på Karlavagns­gatan på Hisingen. En större mängd alkohol beslagtogs och en förundersö­kning inleddes om brott mot alkohollag­en.

– Det är en adress och en verksamhet som vi haft ögonen på under en längre tid. Vi har gjort flera besök och även varit i kontakt med fastighets­ägaren, berättar Christoffe­r Nilsson, kommunpoli­s i Lundby som samordnade tillslaget.

Truckstop Alaska är en klubb som sedan flera år tillbaka arrangerat spelningar och bjudit in gäster via gästlistor och en medlemsgru­pp på Facebook. FÖRUTOM TRUCKSTOP ALASKA var polisen under samma kväll på tre ytterligar­e adresser på Hisingen. Insatsen markerar en kraftan-

 ??  ?? OLAGLIGHET­ER. Tillslaget mot Truckstop Alaska är ett led i en kraftanstr­ängning från myndighete­rna sida för att få bukt med det man upplever som ett ökat antal svartklubb­ar i Göteborg.
OLAGLIGHET­ER. Tillslaget mot Truckstop Alaska är ett led i en kraftanstr­ängning från myndighete­rna sida för att få bukt med det man upplever som ett ökat antal svartklubb­ar i Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden