Göteborgs-Posten

Tummen upp för arena på Heden

-

FOTBOLL När Scandinavi­um och Lisebergsh­allen ersätts av nya arenor försvinner nuvarande Valhalla IP. En ny arena - godkänd för damallsven­skan och superettan – kommer därför att byggas på Heden. – Det är ett mycket bra förslag för oss, säger Göteborg FC:s ordförande Peter Bronsman.

Göteborg FC har länge jobbat för att få en ny arena just på Heden när Valhalla IP försvinner. Och enligt det förslag som alliansen och socialdemo­kraterna i Göteborg enats om ska en sådan byggas.

– Jag har inte varit det minsta orolig. Vi gjorde en deal med staden Göteborg i början av 2000-talet att vi skulle vara inne i stan – det är ju därför som Valhalla IP finns. Så jag har alltid varit trygg med att staden ska leverera. De vill oss väl, säger Peter Bronsman. Hur stor arena ska det vara, tycker du?

– Ungefär 3 000. Det passar oss och det passar Gothia Cup, och dessutom kan andra som man kanske inte tänker på spela där. Det kan vara en seriefinal i en lägre division till exempel, som man då flyttar in till stan. Och man behöver inte bygga så jäkla stort, det kostar bara massa pengar, säger Bronsman.

Även Gothia Cups Dennis Andersson glädjer sig åt förslaget.

– Det har varit med i vårt förslag om Heden hela tiden. Men det viktiga är att man tar ett helhetsgre­pp och inte bara bygger en arena och låter resten se ut som det gör.

Även från stadens klubbar i Superettan är det positiva tongångar.

– Först och främst är det förbaskat roligt att man investerar i Fotbollsgö­teborg. Det här beslutet andas mycket framtid, säger Öis Joacim Nordh. Hur skulle du vilja utforma arenan?

– Storlek och utformning­smässigt är Bravida ett bra exempel på hur man kan bygga. Man får se till det publikintr­esset som finns i lagen i ett normalläge. Sedan är det så att vi vill tillbaka till allsvenska­n och vi får ta höjd för den tanken. Vi kan inte bara dressa för superettan.

”En sådan här arena skulle kunna bli ett perfekt hem för Gais. Jag tycker en kapacitet på mellan 6000 och 7000 personer passar bra.”

ERIK BERGKVIST,

Gais är precis lika positivt över beskedet.

– En sådan här arena skulle kunna bli ett perfekt hem för Gais. Jag tycker en kapacitet på mellan 6000 och 7000 personer passar bra. Då skulle man hypotetisk­t kunna tänka sig att man kan utnyttja Gamla Ullevi till derbyn. Jag tror det går att göra en riktigt bra arena med de kraven för inte så mycket pengar om man är smart, säger Gais klubbchef Erik Bergkvist.

klubbchef Gais

 ?? Arkivbilde­r: MICHAEL ERICHSEN OCH NILS JACOBSSON ?? De gamla arenorna ska rivas och ersättas med nya, plus det faktum att Heden ska få en riktig arena för fotboll. Detta enligt politikern­as förslag.
Arkivbilde­r: MICHAEL ERICHSEN OCH NILS JACOBSSON De gamla arenorna ska rivas och ersättas med nya, plus det faktum att Heden ska få en riktig arena för fotboll. Detta enligt politikern­as förslag.
 ??  ?? FÖRÄNDRING­ENS TID.
FÖRÄNDRING­ENS TID.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden