Göteborgs-Posten

Så undviker IFK en ny derbyfälla

Frånsprung­na, sönderkont­rade, demolerade. I fjolårets vårderby gick allt Häckens väg. Nu hoppas Tobias Hysén att klubben lärt sig en läxa. – Där fick vi en ganska bra fingervisn­ing i vad vi absolut inte får göra mot dem, säger han.

-

FOTBOLL: 0-4. Maktskifte. Fjolårets vårderby på Bravida arena gav Häckens segel en rejäl vindpust mot tabelltopp­en. För IFK Göteborg var det början på slutet på Jörgen Lennartsso­ns tid som tränare – och en taktiskt överkörnin­g. Blåvitt kunde inte hantera Häckens vindsnabba omställnin­gar. Det hoppas man kunna nu. POYA ASBAGHI

– Omställnin­garna är deras starka vapen, som sig bör med de spelarna de har. De ligger och väntar på bollvinst och går sedan med fyra man, säger Tobias Hysén.

”Vi måste kontroller­a deras omställnin­gar”

– DET VAR så de straffade oss i vårderbyt förra året, när vi gick bort oss i våran balans, säger Tobias Hysén.

 ??  ?? TUNGA STEG. Sebastian Eriksson lämnar Bravida Arena efter fjolårets vårderby. Det blev förlust med 0–4 för IFK och början på en tung säsong. Nu vet IFK hur de ska undvika en upprepning inför dagens möte med Häcken.
TUNGA STEG. Sebastian Eriksson lämnar Bravida Arena efter fjolårets vårderby. Det blev förlust med 0–4 för IFK och början på en tung säsong. Nu vet IFK hur de ska undvika en upprepning inför dagens möte med Häcken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden