Göteborgs-Posten

Karl-Johan Lindblad tillbaka i Växjö

- LINUS PETERSSON

FOTBOLL: SUPERETTAN Tillbaka på Myresjöhus Arena. Då får Karl-Johan Lindblad, 26, passa sig för att traska iväg till fel omklädning­srum.

Från knatte via ungdomsspe­lare till A-lagskugge. Karl-Johan Lindblad gjorde den långa resan genom Östers organisati­on.

Numera står han dock på en annan sida – Örgrytes. Och under lördagen kommer han kliva ut på Myresjöhus Arena för att spela mot sin moderklubb.

– Det kommer kännas konstigt att vara bortalag på den arenan, säger han.

– Jag har mycket minnen därifrån. Finns det en risk att du kommer gå till fel omklädning­srum?

– Haha! Det är en del spelare från vårt gamla lag som har gjort sådana saker. Elmin Nurkic, som var i Öster länge, kastade ett inkast till fel lag. Och för länge sedan gick en kille som heter Charles Andersson till fel avbytarbås när han blev utbytt. Jag ska försöka undvika de grejerna!

”Thomas har jättebra koll. Både jag och han kan de flesta spelarna. Men sedan har de ett relativt nytt lag, så det kommer ändå bli en tuff nöt att knäcka.”

KARL-JOHAN LINDBLAD,

om sin tränares Österkunsk­aper

Öster och Örgryte har inlett årets säsong på helt olika sätt. Växjölaget har bara skrapat ihop en seger på fyra matcher, Örgryte tre.

– Det har inte gått riktigt som Öster har tänkt sig, konstatera­r Karl-Johan Lindblad.

– Som före detta Växjöbo hoppas jag att de löser det och hittar någon placering under oss.

En annan i Örgryte-leden som har god koll på Öster är tränaren Thomas Askebrand, även han tillhörde ju den klubben så sent som i fjol.

– Thomas har jättebra koll. Både jag och han kan de flesta spelarna. Men sedan har de ett relativt nytt lag, så det kommer ändå bli en tuff nöt att knäcka, säger Lindblad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden