Göteborgs-Posten

Sjöberg siktar på comeback i sulkyn

- ANTON GUSTAVSSON

TRAV På lördag avgörs Olympiatra­vet på Åby. Då är Patrik Sjöberg SOK:s experttipp­are, men Sjöberg siktar nu på att göra comeback i sulkyn. – Jag har saknat det väldigt mycket och ska dra igång igen, säger Patrik Sjöberg.

Patrik Sjöberg tog under karriären tre OS-medaljer på tre Olympiska spel. Till helgen är det Olympiatra­vet som gäller för den före detta höjdhoppar­en som under Åbytravet är experttipp­are för Sveriges Olympiska Kommitté.

– Senast när jag tippade på Solvalla hade jag sju rätt, men det var riktigt dålig utdelning. – JAG HAR inte varit på Olympiatra­vet så många gånger faktiskt. Jag hoppas att det blir bra väder och att det kommer mycket folk. Olympiatra­vet blir de bättre hästarnas första riktiga kraftmätni­ng för året, men jag ska erkänna att jag hellre hade kört än att sitta och titta i restaurang­en.

Travintres­set väcktes till liv på allvar när Sjöberg, 2015, var med i TV4:s Stjärnkusk­en. PATRIK SJÖBERG

– Innan Stjärnkusk­en var jag livrädd för hästar. Jag hade varit på Elitloppet många gånger, men det var mest socialt, för att bli full och spela bort pengar.

Efter Stjärnkusk­en gjorde Sjöberg tre starter som amatörkusk och står noterad för en seger, men karriären tog aldrig riktigt fart. Nu har Sjöberg beslutat sig för att göra en nysatsning.

– Jag körde väldigt mycket och satte upp mig på varenda lopp i området, men jag fick nästan inga lopp. Jag hade 33 i vinstproce­nt och jag kan faktiskt köra. Jag har saknat det väldigt mycket och ska dra igång igen.

”Jag hade 33 i vinstproce­nt och jag kan faktiskt köra. Jag har saknat det väldigt mycket och ska dra igång igen.”

– FÅR SE hur det blir. Jag kanske får köpa in mig på en häst för att få tävla och få mer rutin. Det finns även några som har lovat mig att få köra.

Olympiatra­vet görs i samarbete med Sveriges olympiska kommitté. Utöver Patrik Sjöberg är även Anna Lindberg, Björn Lind och Thomas Wassberg SOK:s experttipp­are.

– Jag är inte så bra på att tippa utan jag brinner mer för att köra. Jag har inte riktigt börjat kolla än. Jag har några favoriter, men än så länge håller jag det för mig själv.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden