Göteborgs-Posten

Day or Night In är folkets favorit

- ANTON GUSTAVSSON

TRAV: OLYMPIATRA­VET Day or Night In kommer till finalen av Olympiatra­vet med tre raka segrar i bagaget och är spelarnas favorit att segra på Åby. – Vi ska nog kunna vara med och ge de andra en match, säger andreträna­ren Peter Sjöberg.

Day or Night In har sprungit in drygt fyra miljoner kronor sedan 2015.

Nu är Day or Night In spelaras favorit i Olympiatra­vet på lördag. eftermidda­g.

– Vi har en jättebra känsla och han har gått väldigt fint det senaste. Vi ska nog kunna vara med och ge de andra en match, säger Peter Sjöberg som är andreträna­re för Day or Night In bakom Johan Unterstein­er. PÅ 37 STARTER har Day or Night In varit först över mållinjen 14 gånger.

Den Största segern hittills kom i franska Prix Jean-René Gougeon tidigare i år.

Den femåriga hingsten kommer nu till start med tre raka segrar i bagaget. Day or Night in startar från spår ett.

– Han har gjort det bra. Det som talar för oss är att det är en bra häst, som är i bra form och har fått ett gynnsamt läget.

– Hamnar han i ledning eller liknande ska han kunna vara med och göra upp om det.

Day or Night In, som körs av Johan Unterstein­er, har enligt Peter Sjöberg många styrkor.

– Han har bra mentala och fysiska egenskaper. Han har bra hjärta och bra lungor. Day or Night In har utvecklats bra, men är fortfarand­e under utveckling. – HAN STRESSAR inte upp sig, utan vet när det är tävling. Det är ingen häst för ett otränat öga om man tittar på uppvärmnin­gen, säger Peter Sjöberg. Och fortsätter: – Det är en vinnarskal­le, vilket alla hästar som har kommit så långt har, men han är väldigt cool och fokuserar på rätt saker. Han har det mesta. *>Entrén öppnar: 12.00. *>Olympiabyn öppnar: 12.00. *>Lopp 1: 14.35. *>Invigning: 16.00. *>V75 avd 1: 16.20. *>Olympiatra­vet: 18.42.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden