Göteborgs-Posten

”Vi har bättre spelare på varje position”

- LINUS PETERSSON

FOTBOLL: HÄCKEN Förlust i derbyt - men Häcken ser sig som nummer ett i Göteborg. – Jag tycker att vi är bättre överlag, säger Alexander Faltsetas.

Häcken klev in till lördagens möte med IFK Göteborg som något av favoriter.

De gjorde det med tanke på fjolåret.

Dels derbyresul­taten, 1–1 och 4–0 till Häcken, dels den högre placeringe­n i sluttabell­en.

På Gamla Ullevis gröna hybridgräs var det dock IFK Göteborg som drog det längsta strået och vann med 2–1 efter dubbla Elias Omarsson-fullträffa­r.

Förändrade det maktbalans­en i staden? Inte enligt Alexander Faltsetas. – JAG TYCKER ATT vi har bättre spelare på varje position i stort sett. Sedan är det resultaten som talar, de vann den här matchen, säger han och tillägger.

– Jag tycker vi är bättre överlag. Bättre spelare, bättre spel ... sådär.

Varför klickade det då inte under lördagen?

– Det är svårt att sätta ord på det direkt efter matchen, men bollen kom till dem innanför straffområ­det. De hade väl två chanser i boxen och gjorde två mål. Stor eloge till dem, säger Faltsetas.

1–0-målet, Elias Omarssons första, kom redan i matchminut 15. Anfallaren fick stå helt omarkerad efter att August Erlingmark skarvat vidare en hörna.

– Skarvninge­n ställde oss. Han var mellan oss, offside från min och Rasmus (Lindgren) sida. Det var ingen markerings­miss, vi har våra zoner. Det var en bra skarv och så kom bollen på foten på honom, säger Faltsetas.

2–0, Elias Omarssons andra, kom efter en timme. Det avgjorde matchen.

– Jag tycker att vi kom ut starkare i andra och då gjorde de 2–0 från ingenstans. Bra avslut, men det var turligt i situatione­n innan, säger Faltsetas.

Paulinho reducerade i den 90:e minuten, men då var det försent.

– Det är otroligt surt just nu, det är svårt att se något positivt efter matchen, säger Faltsetas. Han fortsätter: – I dag stämde det inte riktigt med vårt offensiva spel. Vi skapade inte så mycket som vi vill. Sedan är det tufft när de får sådana mål.

Erik Friberg: – VI VISSTE EXAKT hur de skulle spela, det var mer vi som var slarviga och inte fick någon riktig ordning på det. Det är klart att de gjorde det bra, men vi skulle ha gjort det ännu bättre. Hur tung var förlusten?

– Det är klart att det var tungt. Det är de här matcherna man vill vinna.

 ??  ?? SURT. De hade väl två chanser och gjorde två mål, säger Alexander Faltsetas.
SURT. De hade väl två chanser och gjorde två mål, säger Alexander Faltsetas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden