Göteborgs-Posten

Ödmjuk Poya efter segern

- FREDRIK JANLIND MATTIAS BALKANDER FREDRIK JANLIND LINUS PETERSSON

FOTBOLL: IFK GÖTEBORG Poya Asbaghis skiften i startelvan gav resultat mot Häcken. Men att det skulle vara någon tränarsege­r håller han inte med om. – Du får inte skriva att det var en coachseger, säger han.

Till derbyt mot Häcken valde Poya Asbaghi att slänga in August Erlingmark istället för Amin Affane, Elias Omarsson i stället för Tobias Hysén och låta Erik Dahlin vikariera för sjuke Pontus Dahlberg.

De förändring­arna låg bakom att Blåvitt vann mittfältsk­ampen i derbyt och Elias Omarsson som sköt Blåvitt till seger. Coachseger för Poya Asbaghi?

– Nej, jag skulle inte vilja kalla det för coachseger. Bara för att jag väljer att byta ut en eller annan spelare … det tillhör jobbet. Det gör alla tränare. Ni såg själva hur våra grabbar slet därute. Det var inget annat än en laginsats. Du får absolut inte skriva att det var en coachseger. Varför valde du att starta med Erlingmark?

– Vi var inte nöjda med vår prestation mot AIK. Ena dagen kan de spelare jag har varit inne på vara nummer 19 eller 20, veckan efter kan de starta. När vi gör en sådan prestation mot AIK och ”Agge” visar framfötter­na på träning och gör en väldigt bra U21-match känner man att han är redo för att starta här med. Med facit i hand var det helt rätt. Du bestämde dig för att byta ut Omarsson efter ett bolltapp, innan han gjorde 2–0?

– Bolltappet kommer av att han är trött. Elias är en spelare som springer med full fart. Jag ville byta honom, sedan gjorde han mål, så det är absolut ingen coachseger … Vad ger derbyseger­n?

– Jag har sagt det. Vi har det kanske tuffaste schemat av alla. AIK senast, Häcken inom citationst­ecken på hemmaplan, Malmö nästa. Varje poäng vi kan ta under det här tuffa schemat ger en enorm energi för oss. Du och Faltsetas var lite förbannade på varandra efter matchen?

– Jag minns inte vad vi sa men det brann till för oss båda. Men jag förstår att han inte ville skaka hand men jag har all respekt för honom. Det hör ju till när det är ett derby, säger Erlingmark.

– Det var lite hätskt. Det blir så, precis efter slutsignal­en. Man är lite uppe i varv och någon kanske hetsar och det blir lite tjöt. Det är sådant som hör till, säger Faltsetas. Nå, August, skönt att få starta igen?

– Jävligt kul! Jag var jävligt sugen på att spela och jag har ju inte startat sedan matchen mot Öis men ändå känt att jag närmat mig startelvan igen. Jag hade det faktiskt lite på känn att jag skulle få starta. Vad betyder den här segern för er?

– Mycket. Det är en av våra rivaler oavsett vad folk säger och matcherna börjar bli större och större. Jag har all respekt för Häcken men det är klart att det är grymt skönt att trycka dit dem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden