Göteborgs-Posten

De fick den perfekta födelsdags­presenten

- FREDRIK JANLIND

FOTBOLL: IFK GÖTEBORG Erik Dahlin och Emil Salomonsso­n firade båda födelsedag­en med att vinna mot BK Häcken i derbyt. – Det blir ingen bra födelsedag om man inte vinner, säger Salomonsso­n.

Enligt Erik Dahlin skiljer det endast fem eller sex timmar på honom och Emil Salomonsso­n. Den duon firade båda sin 29:e födelsedag med att under lördagseft­ermiddagen slå Häcken med 2–1.

– Det var en skön present får man la säga! Jag har fått fina presenter av frugan också men detta slår bra. Fast det är likvärdigt får jag säga, annars blir det problem hemma, säger Dahlin med ett skratt. Hur fortsätter firandet?

– Det blir att fira med frugan och mitt barn och bara ha de gött. Det blir fan inte mycket bättre än så.

Att det var en liten tavla från Dahlin vid Häckens reducering var inget som förstörde festen den här dagen.

– Jag ska inte klaga men jag ser den jävligt sent men man ska ju inte släppa in den i det hörnet, det är inget att hymla om. Det är för dåligt. Det är det man grämer sig över nu men vi vinner och det är de viktigaste, säger han. FÖR EMIL SALOMONSSO­N väntade familjen hemma för ett fortsatt firande.

– Det blir ju ingen bra födelsedag om man inte vinner. Nu är ju morsan, farsan och syrran här och det blir extra roligt att vinna nu. Sen kommer ju min trolovade till firandet också. Hon har spelat match också så vi får hoppas att hon vann så det blir dubbelt firande, säger han.

Efter sex omgångar står Blåvitt på nio poäng och har därmed fått en ganska bra start i en otroligt jämn allsvenska. – FÖRRA ÅRET HADE VI galet många kryss och det gör inte så mycket i en tabell. Det ger ju mer att vinna och det händer mer då. Att bara kryssa är jävligt mellanmjöl­k och det gillar jag inte. Det blir bättre i längden att förlora några matcher och vinna några i stället för att kryssa hela tiden, säger Salomonsso­n.

– Jag känner mig pigg och bra och har kommit in i det. Jag är inspirerad av den här nya rollen och jag är ju inte purung längre så det har kommit lite ledaregens­kaper. Låter som du trivs, du har ju utgående kontrakt den här säsongen?

– Jag har alltid trivts bra. Det här är min klubb och jag blir rörd bara att prata om det. Vi får se vad som händer men Blåvitt är mitt lag.

 ??  ?? FÖDELSEDAG­SBARN 1. Emil Salomonson.
FÖDELSEDAG­SBARN 1. Emil Salomonson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden