Göteborgs-Posten

VM-brons för Team Sweden Allgirl

- ANTON GUSTAVSSON

CHEERLEADI­NG: VM Team Sweden Allgirl som består av tjejer från Gothenburg Cheer One, tog brons i VM i cheerledni­ng i Orlando, USA. – Vi är otroligt nöjda och stolta över vår prestation samt placering, säger Sofie Lewerentz som är tränare för Team Sweden Allgirl.

Team Sweden Allgirl reste till Orlando med målsättnin­gen om att ta medalj i VM i cheerleadi­ng. Den målsättnin­gen infriade laget när man knep bronset.

– Vi är otroligt nöjda och stolta över vår prestation samt placering. Tävlingen kunde inte gått bättre och tjejerna presterade verkligen på sin högsta nivå när det gällde, säger lagets tränare Sofie Lewerentz. TEAM SWEDEN ALLGIRL, som består av tjejer från Gothenburg Cheer One, låg på tredje plats efter den första dagen med förhandsfa­voriterna USA och Finland framför sig. Kanada var inte långt efter vilket betydde att Team Sweden Allgirl inte hade råd med några missar i bronsjakte­n.

Team Sweden Allgirl lyckades hålla ihop det under den andra tävlingsda­gen och behöll tredjeplat­sen. Därmed tog man hand om VM-bronset före Kanada. Bronset firades förstås. – Vi firade med gemensam middag med alla våra fantastisk­a föräldrar och supportrar. Det blir kanske något mer firande när vi kommer hem till Sverige, men det är inte bestämt än. EN AV TJEJERNA I LAGET, Olivia Larsson, gjorde sitt femte VM och hade som bäst en fjärdeplat­s på meritlista­n. Nu fick hon äntligen vinna en VM-medalj.

– Det är helt obeskrivli­gt. Det var en lättnad och glädje att vi äntligen lyckades. När det ropades ut att vi var en av medaljörer­na gick det inte att hålla tillbaka glädjetåra­rna.

– Vi lyckades hålla ihop det och leverera det bästa programmet vi någonsin gjort. Större än så här blir det inte, jag är så himla stolt över oss.

USA har vunnit samtliga VMguld i historien, men fick den här gången se sig besegrat av Finland som därmed blev historiska som första nation att besegra USA i ett VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden