Göteborgs-Posten

Öis upp i serieledni­ng efter seger mot Öster

- ANTON GUSTAVSSON

FOTBOLL: ÖRGRYTE Med två mål blev Diego Montiel matchvinna­re för Örgryte när Öster besegrades på bortaplan. Tack vare segern är Örgryte ny serieledar­e av superettan. – Jätteskönt! Vi jobbar på bra och det är kul att vinna, säger Diego Montiel. över Öster första 15-20 minuterna.

– Frisparken sitter där den ska. Jag kände direkt att den här får målvakten problem med och den satt fint i krysset.

”Vi jobbar på bra och det är kul att vinna. Vi har gått lite under radarn, men vi har gjort bra resultat.”

ÖSTER REDUCERADE i slutet av den första halvleken genom Stefan Karlsson, men Montiel var nöjd över vad Örgryte presterade i den första halvleken.

– Det kändes lite onödigt att de fick 2–1-målet, men det är ändå starkt att gå till paus i ledning.

Det var även Diego Montiel som såg till att Örgryte på nytt gick upp i tvåmålsled­ning efter en kvart av den andra halvleken. Daniel Paulsson stressade Östers målvakt, Robin Malmkvist, som rensade rakt i gapet på Montiel. Montiel gjorde inget misstag utan satte bollen i nät.

– Jättebra jobb av Paulsson, men MONTIEL jag vet inte vad målvakten gör. Det var bara att tacka och ta emot. Jag står på rätt ställe vid rätt tillfälle, men som sagt det var bara att tacka och ta emot. Jag tycker att vi spelar kontroller­at i andra halvlek och när vi får 3–1 är matchen över.

Örgryte kunde efter 3–1-målet hålla undan relativt enkelt. Öster jobbade fram en hel del hörnor, men var aldrig riktigt nära att skapa någon spänning i matchen efter Montiels andra mål.

Trots sina två mål och tre poäng till Öis var Montiel inte helt nöjd.

– Jag gjorde ingen assist den här matchen och är lite besviken över det. TACK VARE SEGERN klev Örgryte förbi Falkenberg och upp i topp av superettan. Falkenberg har visserlige­n en match mindre spelad, men Montiel är nöjd över säsongsinl­edningen.

– Jätteskönt! Vi jobbar på bra och det är kul att vinna. Vi har gått lite under radarn, men vi har gjort bra resultat. Det är kul att vi har fått en så bra start på säsongen.

 ?? Bild: JONAS LJUNGDAHL ?? LYCKLIGA ÖISARE. Det går bra nu.
Bild: JONAS LJUNGDAHL LYCKLIGA ÖISARE. Det går bra nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden