Göteborgs-Posten

Lasu drömmer om Göteborg

- FREDRIK JANLIND

ISHOCKEY Nicklas Lasu lämnade Frölunda för ett nytt äventyr i Finland. Ett äventyr som började med guld direkt. Men 28-åringen blickar tillbaka mot Göteborg. – Jag vill avsluta karriären i Frölunda, säger han.

Han var med och vann det efterlängt­ade SM-guldet för Frölunda under säsongen 2015–16. Året efter blev tufft då Frölunda misslyckad­es med att upprepa bedriften och många av stöttepela­rna lämnade klubben med tårar.

En av de som lämnade Frölunda då var Nicklas Lasu. I stället blev det Finland och Kärpät som gällde för 28-åringen. ETT BESLUT HAN knappast behöver ångra.Nyligen blev han finländsk mästare med sitt Kärpät.

– Det är ju underbart såklart! Att ha den där känslan av att vi är bäst, den är ganska oslagbar. Sen tycker jag att vi var förtjänta av att vinna och vi var det bättre laget, säger han och fortsätter.

– Helt ärligt trodde jag kanske inte på detta direkt när jag tog beslutet att komma hit. Jag hade förhoppnin­gar på att vi skulle vara ett topplag och vara med och slåss om det men det är fantastisk­t att stå här igen. Varför vann ni?

– Oj, det är jättemånga delar som ska passa in … men vi såg ganska tidigt att vi hade en otrolig spets i vårt lag. Det måste du ha och vi fick ihop det bra i slutspelet. Det krävs ju mer än att du gör snygga mål och vi fick ihop alla lagdelarna, boxplay och powerplay. Vi hade inget som var dåligt faktiskt. Det får man nästan leta efter om man ska hitta något. Hur bra var Nicklas Lasu i år?

– I grundserie­n var jag väldigt bra. Jag känner att jag har tagit steg PATRIK CARLSSON VALDE att återvända till Frölunda efter endast en säsong i Finland. En värvning som Nicklas Lasu gillar.

– Han är bra på det mesta inom hockeyn, säger han. När följer du efter då och återvänder till Frölunda?

– Frölunda ligger ju väldigt nära mig, det vet alla om. Sen skrev jag ju på för två år här och jag ser framemot att försvara guldet och göra ett till bra år. Det lärde jag mig när vi vann SM-guldet att andra året efter guldet är tufft. Sen får vi se vad som händer i framtiden. Nu ska jag njuta av det här en stund och göra mig redo, säger han och fortsätter.

– Men någon gång hoppas jag att jag avslutar karriären i Frölunda, det är inget snack om det. Frågan är bara när. Sen får vi se om Frölunda står där med ett välkomnand­e eller om jag får knacka på dörren själv. MED SIG I FINLAND har han sambon Frida och dottern Melissa. En trygghet för honom utanför isen.

– Vi trivs bra får jag säga. Det var en omställnin­g i början att flytta utomlands, skaffa nya vänner och det tog ett tag att komma in i idet. Men nu tycker jag ändå att det rullar på. Nästa år börjar Melissa på dagis och sen ska Frida få jobba själv också, det är vårt mål. Så det rullar på ändå.

Efter att han vunnit guld i Finland så gratulerad­es Nicklas Lasu av flera gamla lagkamrate­r på Twitter. Robin Figren valde att gratulera honom med att skicka en passning om att han är ”Världens sämsta fotbollssp­elare”. Något som Lasu starkt dementerar.

– Det är något han helt har tagit ur luften! Hur kontrar du på det här?

– Jag har faktiskt ingen bra comeback … men i framtiden ska jag ha något på honom! Han kommer ju alltid undan.

”Någon gång hoppas jag att jag avslutar karriären i Frölunda, det är inget snack om det. Frågan är bara när.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden