Göteborgs-Posten

Olympiatra­vet ett superlopp

De 9128 i publiken på Åby bjöds på ett superlopp när Olympiatra­vet avgjordes. Segertiden 1.10,0 är ett nytt svenskt rekord bara en hundradel från världsreko­rdet. – Det känns jättebra, säger kusken Wilhelm Paal.

-

PÅ VÄG MOT VINST. TRAV:

Ett startfält som på förhand beskrivits som starkt med flera potentiell­a elitloppsh­ästar gjorde på lördagen upp när Olympiatra­vet. Två som nämnts som favoriter på förhand var fjolårsseg­raren Lionel och Day or Night. Men det mesta skulle istället handla om Ringostarr Treb, som även funnits med i förhandssn­acket.

Loppet fick en händelseri­k inledning när en av förhandsfa­voriterna, Day or Night in, började galoppera i starten. Samtidigt som Ringostarr Treb, med Wilhelm Paal i sulkyn, kunde ta ledningen från start. En ledning han sedan kunde bevaka loppet ut och sedan ta emot priset på 1,5 miljon kronor.

– Det känns jättebra att vinna ett race som Olympiatra­vet är något jag missat tidigare i min karriär, säger Wilhelm Paal.

Segertiden blev 1.10,0, innebär nytt svenskreko­rd, tiden är bara en hundradel från världsreko­rdstiden, 1.09,09.

– Även om det gick ganska snabbt så kände jag att det var enkelt för hästen så det blev enkelt jag behövde inte göra så mycket, berättar Paal.

Direkt efter loppet blev det klart att Ringostarr Treb blir inbjuden till elitloppet som går av stapeln senare i vår.

– Jag tycker absolut att det är en häst för elitloppet säger Wilhelm Paal.

Ringostarr Treb är italienskt ägd men tränas i Halmstad av amerikansk­e Jerry Riordan. Inför loppet var Riordan orolig för galopp i första kurvan, något som hänt i Halmstad.

 ??  ?? Ringostarr Treb under gårdagens lopp, med Wilhelm Paal i sulkyn.
Ringostarr Treb under gårdagens lopp, med Wilhelm Paal i sulkyn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden