Göteborgs-Posten

Tung förlust på hemmaplan

Hon var säker på seger inför matchen. Men Cornelia Holm föll tungt mot Malin Hermansson när Cage Warriors kom till Göteborg.

-

MMA:

Hon har haft en stark utveckling sedan hon under våren 2013 drog igång sin satsning på MMA. Cornelia Holm har redan samlat på sig tre SM-guld, två EM-guld och ett VM-guld som amatör innan hon i oktober debuterade som proffs och vann direkt mot portugisis­kan Diana Felipe.

Under lördagskvä­llen var det dock dags för en ny upplevelse.

Att få tävla på hemmaplan i Göteborg i Cage Warriors i Lisebergsh­allen.

– Det är sjukt roligt! Jag har ju aldrig tävlat i Göteborg tidigare och hade många vänner och familj på plats. Det var säkert uppemot 30 personer. Jag ha aldrig haft en tiondel av det stödet tidigare så det var skitroligt, säger hon.

”Jag utvecklas konstant och känner att jag har en fortsatt stor utveckling­spotential. Det blir ju mer och mer ett jobb det här men det är det jag vill göra, 24 timmar om dygnet.”

CORNELIA HOLM Inte extra nervöst?

– Det blir lite extra med tanke på det och att tävla i Göteborg. Men inte extra nervöst, snarare extra taggande. Laddade du upp inför matchen?

– Det var jättekonst­igt faktiskt att vara hemma på matchdagen. Det kändes skumt för oftast är du ju ensam på ett hotellrum men jag lagade en jättegod frukost, tog en promenad, kollade lite Netflix och käkade igen.

Senast hon tävlade i Sverige var 2016 och då i Umeå. Inför första matchen i Göteborg har hon lagt mellan 12-15 timmar i veckan på sin träning - något som gett resultat.

– Jag har aldrig varit i bättre form. Jag är verkligen i drömform och fattar inte vad som händer i kroppen.

låter sig inte nedslås, trots förlusten

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden