Göteborgs-Posten

Jerebkos Utah vidare i NBA-slutspelet

- Jonas Jerebkos Utah Jazz Donovan Mitchell Ricky Rubio,

NBA-lag är klart för kvartsfina­l i världens bästa basketliga. Segern i det sjätte mötet med Oklahoma, 96–91, innebär att skrällen i första slutspelsr­undan är ett faktum, 4–2 i matcher.

Oklahomas superstjär­na Russel Westbrook gjorde vad han kunde och slutade på 46 poäng men Utah och rookien hade svar på allt. Mitchell gjorde 38 poäng i matchen, varav 22 när hemmalaget gjorde det avgörande rycket i tredje perioden.

Utah vann trots att spelfördel­aren Spanien, klev av med en lårmuskels­kada i första perioden. Jerebko blev poänglös under sina tre minuter på planen. I kvartsfina­len väntar grundserie­ns bästa lag Houston. Även Toronto är klart för kvartsfina­l. Det kanadensis­ka laget vann den sjätte matchen borta mot Washington med 102–92 och därmed serien med 4–2.

I mötet mellan LeBron James Cleveland, finalist de tre senaste åren, och Indiana blir det en sjunde match. Indiana vann den sjätte, på hemmaplan, med övertygand­e 121–87. (TT) BASKET: Efter några stökiga ungdomsår stod Roland “Tigern” Ericsson vid ett vägval: satsa på boxningen, eller fortsätta på den inslagna, stökiga, vägen. Som de flesta vet valde han boxningen och i förlängnin­gen ett proffsliv. “Jag vet inte var jag hade varit om jag hade valt den andra vägen”, säger han. Numera arbetar han som föreläsare – och konstnär.