Göteborgs-Posten

Odén spelar sin sista match i Partille arena

- ANTON GUSTAVSSON

HANDBOLL I dag spelar Ida Odén karriärens sista match i Partille arena. Vid seger över Skuru är Odén och Sävehof klara för SM-final i Scandinavi­um. – Jag fokuserar på Skuru och matchen känns inte mer speciell än att det är en viktig match som jag vill vinna, säger Ida Odén.

Sävehof hade chansen att säkra finalplats­en senast, men föll efter förlängnin­g. Nu har laget en ny chans att säkra finalbilje­tten. Den här gången hemma i Partille arena.

– Det var en jämn match senast. Det är alltid tungt att förlora jämna matcher och vi hade kunnat avgöra på slutet, säger Ida Odén.

– Vi är revanschsu­gna sen senast och vi vet att vi är bra på hemmaplan. SÄVEHOF LEDER med 2–1 i matcher. Vid seger blir det SM-final i Scandinavi­um, men vid förlust väntar en avgörande match.

– Vi måste gå in och våga köra lite mer än vad vi gjorde senast. Senast blev vi lite stissiga och spelade inte som ett lag. Det måste vi göra nu.

Oavsett utgång på matchen så står det klart att matchen blir Ida Odéns sista i Partille arena.

– Just nu känner jag inte så mycket kring det. Jag fokuserar på Skuru och matchen känns inte mer speciell än att det är en viktig match som jag vill vinna.

– Jag försöker att leva i nuet. Det kommer säkert kännas konstigt i sommar, men just nu känns det som att jag har tagit rätt beslut.

Efter säsongen är en, minst sagt, framgångsr­ik karriär över. Karriären har innehållit 12 SM-finaler där hon vunnit tio SM-guld. Nu vill hon få avsluta karriären med en SM-final i Scandinavi­um.

– Det vore helt fantastisk­t. I så fall har jag fått spela 13 SM-finaler och det är få förunnat. Jag hoppas få avsluta karriären på det sättet.

– Vi vill spela final.

”Senast blev vi lite stissiga och spelade inte som ett lag. Det måste vi göra nu.”

IDA ODÉN KOM till Sävehof 2005 och genom åren har det blivit många matcher i i Sävehofstr­öjan. Odén har svårt att välja ut en match som sticker ut lite extra från Partille arena, men efter lite betänketid svarar hon:

– Öppningsma­tchen i Partille arena var speciell. Det var väldigt mycket folk och alla hade på sig gula tröjor. Det var en väldigt bra publik.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden