Göteborgs-Posten

Matchboll för Alingsås

- ANTON GUSTAVSSON

HANDBOLL Efter en stark vändning senast har Alingsås nu matchboll mot Malmö. En seger till är allt som krävs för att AHK ska få spela SM-final i Scandinavi­um. - Vi är enormt sugna och är nära. Det klart att vi vill dit, säger AHK:s tränare Mikael Franzén.

Senast var Alingsås i underläge, med som mest fem bollar, men lyckades vända mot Malmö och skaffa sig matchboll i semifinals­erien. Den siktar man nu på att slå in.

– Det är viktiga matcher hela tiden. Den här matchen är extremt viktig för Malmö, men vi ser det också som en vinna eller försvinnam­atch. Det är en final som hägrar och självklart vill vi dit, det är inget att hymla om, säger lagets tränare Mikael Franzén.

– Vi har matchboll och är ödmjuka, men samtidigt har vi koll på att vi har chansen att avgöra.

Trots segern senast finns det en del att rätta till för Alingsås.

”Slutspel handlar om att inte bjuda på något och det krävs att vi gör det igen.”

– NYCKELN BLIR försvarssp­elet. Malmö har tyngd och fart som få lag har och det gäller att stå emot. MIKAEL FRANZÉN

– Vi hade perioder senast som vi inte var nöjda med, men samtidigt är vi stabila och det rinner inte iväg. Slutspel handlar om att inte bjuda på något och det krävs att vi gör det igen.

Mikael Franzén förväntar sig ett mer eller mindre fullsatt Estrad.

– Det blir en enormt häftig match att få uppleva. Vi får inte vara övertända, men det krävs ett bra påslag. Hellre övertänd än att vi inte är tända, för det är lättare att växla ner än att växla upp.

 ??  ?? NÄRA NU. Vid seger mot Malmö är Alingsås klart för SM-final.
NÄRA NU. Vid seger mot Malmö är Alingsås klart för SM-final.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden