Göteborgs-Posten

Kempe showade i Tre Kronor-debuten

- ANDERS WALLIN

ISHOCKEY Uppmärksam­heten riktades mot Växjös guldhjälte och Tre Kronor-debutanten Elias Pettersson. Då stal en annan debutant showen. Adrian Kempes läckra dragningar låg bakom ett av målen i 3–1-segern mot Ryssland.

Elias Pettersson var spelaren som såg till att Växjö säkrade SMguldet redan efter fyra matcher av finalserie­n mot Skellefteå. PRESTATION­EN I SHL:s grundserie och sedan i slutspelet belönades inte vara bara med guldhjälm och medalj – 19-åringen fick även plats i Tre Kronors lag under Sweden Hockey Games.

– Jag vet inte hur bra spelarna är som jag möter men jag märker att de är bättre än vad jag är van vid, sade han till SVT efter första perioden av mötet med Ryssland.

– Första bytet var lite nervöst men sedan var det bara kul att spela.

Pettersson hade en del puck mot Ryssland – framför allt i första perioden – och var även sånär på att överlista målvakten Vasilij Kosjetjkin när han försökte ta köksvägen i slutet av perioden.

Men något mål blev det inte. Han fick inte ens någon poäng i debuten inför Hovets åskådare.

Elias Pettersson lämnade dock isen som en vinnare – och det var delvis tack vare en annan debutant: Adrian Kempe.

Los Angeles-spelaren anslöt under fredagen och han visade sig vara spelsugen efter NHL-lagets tidiga sorti i slutspelet. MED ETT PAR LÄCKRA så jag visste att någon skulle vara där. Den gick igenom och det var ett jäkla bra avslut av Lawrence.

Drygt en minut senare skickade Mora IK:s Jacob Nilsson – hans andra mål på två matcher i Sweden Hockey Games – in 3–0 till Tre Kronor. I TREDJE PERIODEN reducerade Ryssland via Alexej Byvaltsev, men målen från John Norman, Pilut och Nilsson räckte för att Tre Kronor skulle lägga beslag på en trepoängar­e. Med segern toppar Sverige turneringe­n på sex poäng efter två matcher. På söndagen väntar tvåan Finland.

?? Bild: HENRIK MONTGOMERY ?? DEBUT. Elias Pettersson debutera i Tre Kronor utan att få göra poäng. I stället var det lagkamrate­n Adrian Kempe som briljerade när Sverige tog en ny seger i Sweden Hockey Games.
Bild: HENRIK MONTGOMERY DEBUT. Elias Pettersson debutera i Tre Kronor utan att få göra poäng. I stället var det lagkamrate­n Adrian Kempe som briljerade när Sverige tog en ny seger i Sweden Hockey Games.