Göteborgs-Posten

Blåvitt jubel på Ullevi

Elias Omarsson, 23, avgjorde derbyt mot Häcken med ett drömmål. Men anfallaren väljer att hylla laget efter segern. – Jag är ingen hjälte, säger han.

-

IFK Göteborg är bäst i stan, i alla fall just nu. Elías Már Ómarsson gjorde två mål och gav därmed Blåvitt segern mot Häcken.

TVÅMÅLSSKY­TT. FOTBOLL:

”Omarsson kommer alltid att lämna planen med betyget godkänt, även om han inte gör mål. Han springer otroligt bra.”

Han har varit stundtals in och ut ur laget men mot Häcken i derbyt fick Elias Omarsson chansen från start. Ett förtroende som han skulle tacka Poya Asbaghi för. Efter en hörna i den första halvleken var han sist på bollen när han styrde in den bakom Peter Abrahamsso­n.

Lite turligt såg det ut att vara. Men att det skulle vara tur bakom håller inte Omarsson med om.

– Tur?! Jag hade inte tur utan bra reaktioner, säger han med ett leende.

I den andra halvleken var det dags igen. Då slog Elias Omarsson till med ett drömmål när han mycket vackert placerade in 2–0 till Blåvitt.

– Det var okej, säger han. Vad tänkte du? POYA ASBAGHI

– Tänker du för mycket så gör du inte mål. När du bara gör det snabbt så är det mer troligt att du gör mål. Skönt att bli hjälte?

– Haha! Jag är ingen hjälte utan det var laget som gjorde det. Jag hade inte gjort mina mål utan dem. Vi spelade väldigt bra som lag i dag. Gött att göra mål som anfallare va?

– Alla anfallare i världen älskar att göra mål. Jag tycker det är viktigt för mig efter förra säsongen och det är självklart skönt att göra mål och vinna matchen dessutom. Sen är alla mål olika och jag älskar alla mål jag gör. Oavsett om det är vackert eller inte så räknas det lika mycket.

Efter sex omgångar står IFK Göteborg på nio poäng efter tre segrar och tre förluster.

– Vi är glada med matcherna som vi har vunnit men inte med de andra. Vi kan göra det bättre och vi har gjort en del misstag men även en del bra saker. Vi jobbar hårt på

 ??  ??
 ??  ?? Alla anfallare i världen älskar att göra mål, sade Omarsson efter matchen.
Alla anfallare i världen älskar att göra mål, sade Omarsson efter matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden