Göteborgs-Posten

Vårdstuden­ter protestera­de

- GABRIELLA ELBIED PETTERSSON KARIN JANSSON nyheter@gp.se

NYHETER: Höjda löner och bättre arbetsmilj­ö var kraven när blivande sjuksköter­skor demonstrer­ade i Göteborg i går. ”Sjuksköter­skebristen gör att folk dör”, sa en av talarna.

De som har tänkt lämna in deklaratio­nen i brevlådan vid Skatteverk­ets kontor i Göteborg får ändra sina planer. Myndighete­n har plomberat sina brevlådor. Flera upprörda människor samlades utanför med sina deklaratio­ner i går.

I går hade Elisabeth Johansson, 77, och maken Per-Olof planerat att lämna in deklaratio­nen. PerOlof tog bilen från Björkekärr ner till Skatteverk­ets kontor i Nordstan för att, som alla år tidigare, lämna in deklaratio­nen i myndighete­ns brevlåda. MEN DET VISADE sig alltså att lådan var förseglad. På platsen fanns informatio­n om att man kunde lämna in sin deklaratio­n mellan 10 och 16 på vardagar.

– Det är stor synd och skam, vi hade inte så långt att åka men andra kanske hade åkt längre. Såhär nära inpå när deklaratio­nen ska vara inne också, så ska det inte behöva vara, säger Elisabeth Johansson.

Flera personer har hört av sig till GP och beklagat situatione­n.

Ett antal människor hade också samlats utanför Skatteverk­et under gårdagen, frustrerad­e över att inte få lämna in sina deklaratio­ner.

– Det var mycket folk där utanför som var hysteriskt arga för de hade inte heller varit med om något liknande tidigare, säger Elisabeth Johansson. ERIKA STENVALL, pressekret­erare på Skatteverk­et, berättar att beslutet om att inte ta emot deklaratio­nerna i brevlådan togs förra året:

– Det är av säkerhetss­käl då vi fått ganska mycket föremål i lådorna som inte har med deklaratio­ner att göra. Vätskor och brandfarli­ga ämnen exempelvis. Men det går lika bra att posta deklaratio­nen via vanlig brevlåda eller komma in under servicekon­torens öppettider. Vi beklagar om folk upplever situatione­n som ett problem, säger hon.

Borde inte informatio­nen stått redan i deklaratio­nspapperen?

– Absolut. Det är en poäng jag kan hålla med om. Jag har inget bra svar på det.

 ??  ?? SNOPNA. Makarna Johansson kunde inte lämna deklaratio­nerna på det sätt de alltid gjort.
SNOPNA. Makarna Johansson kunde inte lämna deklaratio­nerna på det sätt de alltid gjort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden