Göteborgs-Posten

SÄVEHOF TILL FINAL

- DAGS IGEN. HANDBOLL: SHE FREDRIK JANLIND

Trettonde raka SM-finalen är ett faktum för Sävehof. Detta efter en osannolik vändning. – En prestation som saknar motstycke, säger Henrik Signell.

Sävehof till final med 3–1 i matcher

Med tretton minuter kvar av matchen hade Skuru ledningen med sju bollar och såg ut att tvinga fram en femte och avgörande semifinal. Men då vaknade lagmaskine­n Sävehof och lyckades på något sätt både hämta ikapp och gå ifrån till 30–29 och avancera till finalspel.

– Oj, var det så många bollar!? Det trodde jag inte. Men det var ingen i laget som gav upp och det är en otroligt skön känsla nu, säger Johanna Ahlm. VETERANEN FICK SE flera av sina lagkamrate­r tackas av på innerplan då de gjorde sina sista hemmamatch­er i klubben. För Ida Odén som lägger av efter säsongen blev jublet desto större.

– Jag önskar att hon inte skulle sluta ... men jag har ju vetat om det länge men det är tråkigt. Jag fick en tår i ögat när hon stod där, säger Ahlm.

Odén själv då? Jo, hon har varit med i alla dessa tretton SM-finaler som klubben nu varit i rad och har tio SM-guld.

– Det känns ju lite speciellt men det är nästan som att det är någon annan de pratar om. Det är en overklig känsla och jag vet inte när det kommer att trilla ner egentligen, säger hon.

”Det var ingen i laget som gav upp och det är en otroligt skön känsla nu.”

Prisskåpet är välfyllt därhemma?

– Jag har faktiskt inget skåp utan alla medaljerna ligger i en låda ...

En som också blev minst sagt rörd på innerplan var tränaren Henrik Signell.

– Det är fint! Det är spelare man träffar varje dag och har gjort i många år och du lär känna dem som människor och tycker om dem som människor. Det är fantastisk­a människor, säger han.

Signell har dock varit i klubben längre än i princip alla utom Stefan Albrechtso­n. Den här säsongen blir JOHANNA AHLM om att ligga under med sju bollar och ändå vinna Signells 32:a.

– Det är länge ... många år det där, säger han med ett leende. I SM-FINALEN VÄNTAR nu skånska Höör för Sävehof. Ett möte som blir en direkt repris på fjolårets SM-final där det blev förlust för Sävehof och blir som sagt den trettonde raka finalen för Sävehof.

– Det är en prestation som saknar motstycke i en sådan här stor lagidrott. Det är en enorm vinnarment­alitet i den här klubben, säger Henrik Signell och får medhåll av Odén.

– Herregud ... det är otroligt starkt och vi har gjort det igen, säger hon.

Även om inget är vunnet ännu så lär det säkerligen firas lite i Partille efter bragdvändn­ingen mot Skuru.

– Vi får se vad bossen säger. Men en dag ledigt hade varit fint i alla fall, säger Odén och skrattar.

– Jag fick precis ett sms om att barnen sover så jag kan ta det lugnt. Det kanske blir en runda, fast det är ju söndag! Vi firar nog här vågar jag tro, säger Ahlm.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? Elin Hallagård och Johanna Ahlm jublar av goda skäl. Sävehof är i SM-final för 13:de året i rad. I finalen i Göteborg 10 maj väntar, liksom förra året, H65 Höör.
Bild: MICHAEL ERICHSEN Elin Hallagård och Johanna Ahlm jublar av goda skäl. Sävehof är i SM-final för 13:de året i rad. I finalen i Göteborg 10 maj väntar, liksom förra året, H65 Höör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden