Göteborgs-Posten

Press: Det kommer mera

- ÖSER IN MÅL. PHILIP TROLLÉR

Två matcher utan seger. I den tredje omgången kom trepoängar­en för GFC. Limhamn/ Bunkeflo besegrades med 3–1 efter två mål av Christen Press. – Jag älskar att göra mål, utbrister amerikansk­an som har prickat in fyra fullträffa­r på tre matcher.

Kryss borta mot guldfavori­ten Rosengård följdes upp av en snöplig förlust i hemmapremi­ären mot Hammarby. Men i den tredje omgången kom så Göteborg FC:s första trepoängar­e när Limhamn/ Bunkeflo besegrades med 3–1 på Valhalla IP.

Stor matchhjält­e? Christen Press, som öppnade målskyttet med ett välriktat skott fram till 1–0 innan hon ökade på med ett andra mål fram till 2–1 innan Elin Rubensson spikade slutresult­atet till 3–1 på straff. – VI BEHÖVDE VERKLIGEN en vinst. Vi var missnöjda med prestation­en i den första matchen och besvikna över resultatet i den andra, så det här var en match där det enda fokuset var på att ta tre poäng, säger Christen Press, som tror att segern är minst sagt betydelsef­ull.

– Det är väldigt viktigt att vara med tidigt och få den där första vinsten. Ju längre tid det går desto mer påfrestand­e blir det för laget om du inte får vinna.

För egen del innebär dubbla fullträffa­r mot Limhamn/Bunkeflo att 29-åringen nu står på fyra mål efter tre matcher och att anfalls- CHRISTEN PRESS stjärnan har hittat nätet i samtliga matcher såhär långt.

– Jag älskar att göra mål! Det är mitt jobb, det är det jag ska göra i min position.

Hon fortsätter:

– Jag är glad över att vara tillbaka och såhär långt har det gått bra, men jag har bara varit här i fyra veckor, så det finns väldigt mycket mer att ta av. Det finns fler saker som kan bli bättre och det kommer fler mål som ska göras, säger Press som var extra belåten över att få pricka in ett andra mål mot Limhamn.

Mot Hammarby hade hon möjlighete­n att nå den bedriften – men då saknades den riktiga skärpan.

– Jag hade chansen att göra ett andra mål mot Hammarby förra veckan – men misslyckad­es. Nu tänkte jag bara vara lugn och se till att ta tillvara på chansen.

”Det här var en match där det enda fokuset var på att ta tre poäng.”

NÄR DOMAREN PEKADE på elvameters­punkten efter en dryg timme fanns en teoretisk chans att Press skulle kunna fullborda ett hattrick – men hon berättar själv att hon inte gjorde något anspråk på att slå straffen.

I stället är det ett uppdrag som Elin Rubensson är anförtrodd.

– Det är redan bestämt på förhand vem som ska slå den. Jag tänkte bara på att hitta ett annat sätt att göra ett tredje mål, säger Press och ler.

 ??  ?? Romain Gall.
Romain Gall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden