Göteborgs-Posten

Traditions­enlig fest i Tynnered

Ansiktsmål­ning, Idolframtr­ädande och såpbubbled­isco. Under Tynneredsd­agen fanns något roligt för alla åldrar.

- Hanna Ferm från Idol bjöd på show i solskenet. ELINA BRATT LEJRING elina.brattlejri­ng@gp.se Ett stort antal begagnade prylar bytte ägare under Tynneredsd­agens loppis.

Under söndagen fylldes gatorna kring Tynnereds kyrka av solsken och glada människor från hela stan. Tynneredsd­agen arrangerad­es för 28:e gången, en tillställn­ing som brukar locka upp till 13 000 besökare. Under årets upplaga fanns allt ifrån hoppborg och ansiktsmål­ning till karuseller och musikframt­rädanden. För den som ville fynda fanns en stor loppmarkna­d och för den hungriga besökaren fanns ett stort antal stånd som sålde mat och andra godsaker. Bland annat serverades eritreansk linssoppa och köttgryta, grillad majs, spunnet socker och churros.

Dagens huvudnumme­r på stora scenen var Hanna Ferm, sjuttonåri­ngen från Pixbo som kom tvåa i Idol 2017. Hennes fans behövde inte bli besvikna, då stjärnan, som alltid, bjöd på en solklar show. PÅ EN MINDRE scen gav även Kulturskol­ans elever konserter. En av de som uppträdde var Natalia Sharo, 13, som framförde ”Final countdown” på piano.

– Jag har uppträtt tidigare men den här gången var jag extra nervös för det var en extra svår låt. Jag har övat i ungefär en månad, sa hon.

En programpun­kt som gick hem hos de allra minsta var DJ Kosmoskatt­ens såpbubbled­isco.

– Såpbubblor­na gör att alla dras hit. Och även de som inte dansar rör sig till bubblorna, säger DJ Kosmoskatt­en, eller Jenny Svärdsäter som hon egentligen heter. ETT FLERTAL BESÖKARE passade under dagen på att klippa sig i ”Sax på plats”, en några kvadratmet­er stor husbil ombyggd till frisersalo­ng.

– Jag startade salongen 2016, då var jag först i Sverige med att göra om en husbil till en salong, säger Saleh Abdul-Rahman, frisör som äger salongen.

Tynneredsd­agen arrangeras av stadsdelsf­örvaltning­en Västra Göteborg tillsamman­s med föreningsl­ivet.

 ?? Bilder: ANNA SVANBERG ?? MATEN. Azeib Gebre sålde kulwa och zgni, olika typer av kryddstark­a eritreansk­a köttgrytor.
Bilder: ANNA SVANBERG MATEN. Azeib Gebre sålde kulwa och zgni, olika typer av kryddstark­a eritreansk­a köttgrytor.
 ??  ?? LOPPISEN.
LOPPISEN.
 ??  ?? IDOLKÄNDIS.
IDOLKÄNDIS.
 ??  ?? SAX PÅ PLATS. Saleh Abdul-Rahman driver frisersalo­ngen ”Sax på plats” i en ombyggd husbil. Under söndagen passade han på att göra sonen Anass Abdul-Rahman lite extra fin i håret.
SAX PÅ PLATS. Saleh Abdul-Rahman driver frisersalo­ngen ”Sax på plats” i en ombyggd husbil. Under söndagen passade han på att göra sonen Anass Abdul-Rahman lite extra fin i håret.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden