Göteborgs-Posten

”Jag har bytt ut farsans garderob”

- JOEL TIVEMO Elias Omarsson jublar efter 1-0-målet mot Häcken i den senaste omgången.

Familjen har varit himmelsblå länge – men nu har Victor Wernersson fått dem att byta färg. – Jag har bytt ut farsans garderob, säger han.

Fostrad, uppväxt och formad i Malmö FF. Det blir en speciell match för Victor Wernersson på måndagen. För andra gången på kort tid får han möta klubben han och hans familj stödde som ung.

– Det blir skitkul att komma tillbaka till Malmö. Det kommer en del familj och vänner och kollar, säger han.

Är familjen fortfarand­e Malmösuppo­rtar?

– Det var så när jag spelade där. Då gick vi på matcher men sedan har jag hoppat runt en del. Nu har jag bytt ut farsans garderob till IFK Göteborgs-grejer istället för MFFgrejer. Så det är inga problem.

Så det finns ingen konflikt i familjen?

– Nej, det är Göteborg som gäller nu. Det är inget snack om saken.

Innan han lämnade Skåne hann Victor Wernersson träna med Alaget. Mest och bäst kontakt i dagens himmelsblå trupp har han med mittbacken Franz Brorsson som han spelade med under ungdomsåre­n.

Då, 2014, när Wernersson snuddade på Malmös seniortrup­p var stämningen god. Två raka SM-guld låg bakom föreningen. Situatione­n inför den här säsongen var densamma.

Victor Wernersson kom upp i Malmö FF men har nu etablerat sig i IFK Göteborgs startelva.

PÅ KANTEN.

Men starten på allsvenska­n har visat att även Malmö kan svikta.

– De har gått tyngre nu. De kommer säkert vara stentaggad­e mot oss. Det är ett rivalmöte. Det ska bli skitkul, säger han.

Vad ska ni förändra jämfört med mötet senast?

– Vi skapade inte så mycket men det gjorde inte de heller. Vi ska fortsätta ungefär som sist men få ut mer av vårt anfallsspe­l. Det gäller att vi försöker använda farten.

På söndagskvä­llen var knappt 18 000 biljetter sålda till matchen – och Victor Wernersson räknar med att han slår sitt egna personliga publikreko­rd.

– Det kommer vara mycket folk. Jag har ju inte spelat på den här nivån tidigare. Det kommer bli jättekul och jag hoppas på bra stämning, säger han.

 ?? Bild: BILDBYRÅN ??
Bild: BILDBYRÅN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden