Göteborgs-Posten

Så har Omarss

I fjol träffade Elias Omarsson, 23, knappt målet. I år är anfallaren näst hetast i allsvenska­n. Vad har hänt?

-

Elias Omarsson traskar av IFK Göteborgs lördagsträ­ning.

Han gör det med två blåvita fötter som glöder. På fyra allsvenska starter har de gjort fyra mål.

Inte så konstigt egentligen, de har nämligen skjutit in sig.

I fjol träffade Omarsson bara mål med 22,78 procent av sina avlossade skott. I år? 77,78 procent. Endast Dalkurds Mohamed Buya Turay är vassare med 88,89 procent.

– Det är bra, säger Omarsson och ler samtidigt som han försöker förklara framgångsr­eceptet.

– Inför den här säsongen tänkte jag: ”Jag glömmer förra året och börjar om”. Ny tränare, några nya spelare och jag har mer självförtr­oende. Det hjälper mycket. Jag har gjort mycket fel på träningarn­a och Poya (Asbgahi, tränare) ... Han säger till när jag gör något bra, samtidigt som han sätter press på mig att göra det bättre. Han är inte en tränare som bara skriker på dig och försöker få dig att vara rädd för honom. Han vet hur han ska behandla varje enskild spelare. Det betyder mycket för alla.

Tränar du avslut på något annat sätt nu jämfört med i fjol?

– Jag tror att jag skjuter mer på träningarn­a nu. Sedan kommer ”Remma” alltid till mig för att ge lite tips och få mig ännu mer fokuserad. ”REMMA”, DET ÄR Stefan Remnér det, IFK Göteborgs målvaktstr­änare.

– Han har hjälpt mig mycket. Om jag sitter i omklädning­srummet och inte gör något speciellt kan han komma och säga: ”Kom ihåg: Var fokuserad och gör såhär och såhär”. STEFAN REMNÉR.

Vad kan det vara för typ av tips?

– Allt kring hur jag skjuter. När jag sköt tidigare kanske jag gjorde det bara för att göra mål. Nu, efter hans tips, börjar jag automatisk­t tänka på att slappna av och fokusera på att träffa mål. Det behöver inte alltid vara full kraft, det behöver bara vara på mål och överlista målvakten. Jag tänker mer på det nu.

 ??  ?? BÄTTRE.
BÄTTRE.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden