Göteborgs-Posten

Janmarks mål: guld och Dallas

Mattias Janmark, 25, spelar för guld och nytt NHL-kontrakt. – Jag är ganska säker på att jag spelar i Dallas Stars nästa säsong, säger han till GP.

-

Tre Kronor är fortsatt obesegrat i VM. 3–2 mot Tjeckien i Royal Arena och bakom alla tre målen fanns en och samma kedja. Tre 08:or med bakgrund i AIK har hittat en radioaktiv formel så här långt i mästerskap­et.

Kedjan med Rickard Rakell (Anaheim Ducks), Mattias Janmark (Dallas Stars) och Mika Zibanejad (New York Rangers) har varit en av världsmäst­erskapets allra bästa – och har på två matcher fixat 13 poäng fördelade på sex mål och sju assists.

Förre frölundait­en Mattias Janmark står för två mål och två passningar så här långt – och ses av många som en av de riktigt stora överraskni­ngarna.

– Det har gått bra hittills! Det är kul. Jag har fått spela med bra spelare – så det är bara att ta tillvara på chansen, säger Mattias Janmark ödmjukt när han kommer direkt från middagen.

Vad säger du om kemin i er kedja – med alla tre ursprungli­gen från AIK?

– Vi tre har aldrig spelat i en lina tillsamman­s innan, men jag och ”Rackarn” har spelat spelat fem-tio matcher i samma kedja – lååångt tillbaka i tiden! Sedan har han och Mika spelat ihop. Det är lite roligt att många från samma ålderskull är här i VM. NÄR FÖRBUNDSKA­PTEN RIKARD Grönborg ställde frågan om VM så blev det först blev det nej, för den kontraktsl­öse forwarden. Men sedan ändrades svaret …

Eller hur gick turerna egentligen?

– Jag ville åka hela tiden! Men det var mer att jag inte hade klart

 ??  ?? MATCHVINNA­RE. Kedjan med Mattias Janmark, Mika Zibanejad och Rickard Rakell (ej i bild) låg bakom Sveriges tre mål mot Tjeckien.
MATCHVINNA­RE. Kedjan med Mattias Janmark, Mika Zibanejad och Rickard Rakell (ej i bild) låg bakom Sveriges tre mål mot Tjeckien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden