Göteborgs-Posten

”Man blir glad och stolt när man gör det här”

-

Cassandra Hertz har fått träffa prins Daniel, stått på scen och prata i Nyhetsmorg­on. Men helgens höjdpunkt var utan tvekan friidrotts­tävlingarn­a i Special Olympics.

– Man blir glad och stolt när man gör det här, säger hon.

Special Olympics, Sveriges största tävling för personer med funktionsn­edsättning, lockade folk från hela landet. Friidrott, tennis, judo, fotboll, innebandy, simning, handboll, basket, golf, bowling och ridning. En hel drös sporter var igång runt om i Göteborg i helgen.

Men för Cassandra Hertz från Norrtälje finns bara en sport: friidrotte­n.

På söndagen tävlade hon i kula och 100 meter – med en silvermeda­lj i löpningen som höjdpunkt.

– Jag har tränat länge inför det här. Friidrott för mig är en mycket bra sport. Jag tycker om att man får testa och idrotta. Det här med träning och tävling är kul! Man får liksom komma igång och man kan röra på sig och inte bara sitta och inte göra någonting, säger Cassandra Hertz.

Dagen började med ett fint personligt rekord i kulan. Sjundeplat­sen var hon dock inte helt nöjd med.

– Från början var jag väldigt glad för att jag gjorde mitt längsta rekord i kulstötnin­gen och det gick jättebra. Sedan när jag kom fram för att få reda på om man kom vidare så kom jag sjua så jag var lite besviken att jag inte kom på prispallen. Men efter ett tag så insåg jag att det inte handlar om att vinna eller förlora utan det handlar om att man gör sitt bästa, säger Cassandra Hertz.

De senaste dagarna har varit fullmatade för henne. Först satt hon med i Nyhetsmorg­on och pratade om Special Olympics, sedan fick hon träffa prins Daniel på scen och en mängd andra kända ansikten – och så söndagens tävlingar på det. ATT SE SIG själv på en storbildss­kärm vid Ullevi hann hon också bocka av.

– För mig har det känts helt fantastisk­t bra. Jag har varit jätteglad och har känt mig helt lycklig och rörd. Det är kul att stå på scen och det är kul att få träffa prins Daniel. Jag tycker om att vara en stor artist och jag gillar när alla ser på mig, säger hon.

– Jag har trivts den här helgen.

Vad har varit bäst – all den här uppståndel­sen runt omkring eller själva friidrotte­n?

– Det bästa, om jag skulle välja, är nog tävlingen och friidrotte­n. Sport och träning är viktigast.

Cassandra Hertz har idrottat sedan gymnasiet, som hon gick i Bollnäs. Sporten och loppen ger henne mycket tillbaka.

– Man blir glad och stolt när man gör det här. Det är de här loppen som gäller. Man tränar så mycket man kan och satsar och vågar vara sig själv. Man vågar vara glad och stolt, säger hon.

 ?? Bild: PRIVAT ?? PÅ PALLEN. Nästan 1000 deltagare var med i Special Olympics i Göteborg i helgen. Cassandra Hertz, till vänster, var en av dem.
Bild: PRIVAT PÅ PALLEN. Nästan 1000 deltagare var med i Special Olympics i Göteborg i helgen. Cassandra Hertz, till vänster, var en av dem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden