Göteborgs-Posten

Succé för Special Olympics i Göteborg

- JOEL TIVEMO

Nästan 1000 deltagare och ytterligar­e 700 funktionär­er och ledare. Special Olympics har fyllt Göteborg med idrott hela helgen – och ses av arrangören som en framgångss­aga.

– Det har varit helt fantastisk­t, säger Linnéa Björndahl som är ansvarig för Special Olympics.

Första gången Special Olympics hölls, 2016, kom 750 tävlande till Göteborg. Två år senare var det dags igen – och antalet aktiva ökade rejält. Närmare 1000 aktiva spelade, kämpade, hoppade, simmade och sprang i elva olika sporter – på flera platser runt om Göteborg.

”I år hade vi gästprogra­m med bland annat politiker. Det här är ett bra tillfälle att diskutera hälsa för personer med utveckling­sstörning”

FRÅN KVIBERG TILL Kungälv. Från Torslanda till Frölunda. Special Olympics fanns överallt i staden denna helg.

– Göteborg är en perfekt evenemangs­stad. När det blev så bra första året så ville vi utnyttja det vi hade byggt upp till i år. Jag tror nog att vi kommer tillbaka hit en tredje gång. Kanske redan 2019 beroende på vad som händer. Om deltagarna får välja blir det nog så, säger Linnéa Björndahl.

Special Olympics arrangeras av LINNÉA BJÖRNDAHL Ansvarig för Special Olympics Special Olympics Sverige som är en del av Svenska Parasportf­örbundet och har hittills arrangerat­s vartannat år efter premiären 2016. Till nästa upplaga kan utländska deltagare komma att vara med för första gången. Dessutom hoppas Linnéa Björndahl att kringarran­gemangen runt tävlingarn­a kan växa ytterligar­e.

– I år hade vi gästprogra­m med bland annat politiker. Det här är ett bra tillfälle att diskutera hälsa för personer med utveckling­sstörning, säger hon.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden