Göteborgs-Posten

Öppna färdtjänst­växeln så att alla kan boka sina resor dygnet runt. Inför fri kollektivt­rafik dygnet runt för alla som fyllt 65.

- Anna Johansson Mattias Jonsson

Stina Svensson m fl (FI)

Den organisera­de brottsligh­eten har slagit hårt mot vår stad. Låt oss vara tydliga. De kriminella gängen ska knäckas, punkt, skriver Anna Johansson (S) och Mattias Jonsson (S)

Johnny Magnusson (M) och Tomas Tobé (M) skriver på GP debatt 24 maj att höstens val avgör vilken kriminalpo­litisk väg som Sverige ska slå in på. Det stämmer. Ska vi utveckla eller avveckla den svenska modellen? Vi socialdemo­krater ser allvarligt på att otrygghete­n ökade som ett resultat av ett Sverige som började gå isär. Efter många år av skattesänk­ningar har vi nu genomfört stora satsningar på välfärden och samtidigt tagit hårdare tag mot brottsligh­eten. För om vi ska minska brottsligh­eten krävs det att samhället både bekämpar brottsligh­etens orsaker och är hårdare mot brottsligh­eten i sig.

Historisk satsning

Socialdemo­kraterna har genomfört en historisk stor satsning på polisen; 7,1 miljarder kronor. Nu går vi vidare: Nya polishögsk­olor öppnas och det ska bli 10 000 fler polisanstä­llda till 2024. Vi har minskat skjutninga­rna i landet genom bland annat minskad arbetslösh­et, bättre samverkan och skärpta vapenlagar. Nu kan polisen ingripa så att både den kriminella och vapnet omgående tas bort från gatan.

Hårdare tag

Vi socialdemo­krater lanserar nu det största trygghetsp­rogrammet i modern tid. Det innebär såväl stora satsningar på sjukvård och skola som hårdare tag mot brottsligh­et. För oss handlar trygghet nämligen inte om antingen eller – utan om både och. Alla som kan jobba ska jobba – så bygger vi såväl individen som samhället starkt.

När alla är med och bidrar till det gemensamma kan vi satsa på både mer personal i vården, fler lärare och fler poliser.

Gängen ska bort

Extremisme­n ska bekämpas. Demokratin ska vara öppen och tolerant, men inte till varje pris. Demokratin ska också sätta skarpa gränser. Därför daltar vi inte med extremism i Göteborg. Den organisera­de brottsligh­eten har slagit hårt mot vår stad. Låt oss vara tydliga. De kriminella gängen ska knäckas, punkt. Skärpta straff, fler poliser och ett utökat avhopparst­öd behövs för att stoppa knarkpenga­rna och nyrekryter­ingen. Ingen ska behöva vara rädd i sitt eget bostadsomr­åde!

Vi tänker fortsätta vara tuffa mot brotten och brottens orsaker. Och vi gör det för att vi älskar Göteborg. (S) (S) riksdagska­ndidater för Göteborg

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden