Göteborgs-Posten

”Granen” vill gå i bräschen – och skall inte ändra sig

-

Avslutning­en på lägret innebar ett steg upp, i närhet till VM, i intensitet och i konkurrens. Varje passning, tackling och löpning spelar från och med nu roll. Det vore fruktansvä­rt tråkigt om det visar sig att John Guidetti tvingas kasta in handduken. För alla inblandade. dags att kalla in Mikael Ishak? Kunde ”Granen” ha gjort något annorlunda?

Kanske, men inte nödvändigt­vis. Om någon tror på motsatsen var det här inte meningen. Oturligt, onödigt, men inte meningen.

Och tankarna gick till Japan och VM-uppladdnin­gen inför premiären mot England. Hur det närmade sig match och två av landslaget­s framtida lagkaptene­r, Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg, rök ihop i en envig som fick landslagsl­edningen och spelare att säga saker som att ”det är sådant här som händer” och ”det är vardagsmat i toppklubba­rna”. HÄNDELSERN­A I SIG skiljer sig åt, men säger en del om att det börjar dra ihop sig. Även nu. Andreas Granqvist vill vinna. Nu, i VM, alltid. Det går inte att klandra.

Jag skrev häromdagen om att det du inte gör på träning klarar du heller inte på match.

Gränsen mellan att ge allt och bara nästan allt är hårfin.

Andreas Granqvist vill gå i bräschen. Det är sådan han är. Det är det vi gillar allra mest med ”Granen”. Han skall inte ändra på sig. Samtidigt återstår 18 dagar till VM-premiären och en viss försiktigh­et anbefalles. JAG FÖRSTÅR JOHN Guidettis frustratio­n och håller tummarna för att läkningen går snabbt, samtidigt är fakta att vem som helst i VM-truppen kunde ha varit i Andreas Granqvists kläder. Han gav allt.

Försökte nå bollen.

Och råkade träffa spelaren.

Det är en del av fotbollen och en del av förberedel­serna inför vilket mästerskap som helst. mattias.balkander@gp.se

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? ÅNGERFULL. Andreas Granqvist böjer sig över en liggande John Guidetti för att höra sig för med hur det gick för landslagsk­ompisen efter den tuffa tacklingen.
Bild: PETTER ARVIDSON ÅNGERFULL. Andreas Granqvist böjer sig över en liggande John Guidetti för att höra sig för med hur det gick för landslagsk­ompisen efter den tuffa tacklingen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden