Göteborgs-Posten

Såg ganska bra ut”

- FREDRIK JANLIND Sebastian Larsson har snart passerat milstolpen 100 landskampe­r.

går fem veckor utan närkontakt så har vi inget i VM att göra, säger Sebastian Larsson.

– Det känns onödigt men det är sådant som händer. Han försöker gå på boll men går på fot istället och det blir såhär ibland. Vi vill ju hålla alla fräscha och friska men vi måste upp i tempo. Det är alltid enkelt att säga att man ska ta det lugnt med tacklingar men väl därute vill man vinna och då kan det se ut såhär. Det är ändå jättevikti­gt att vi har sådana här träningar. Vi kan inte gå utan en närkamp på fyra-fem veckor för då blir det en chock sedan, säger Mikael Lustig.

Landslaget­s läkare, Anders Valentin

”I nuläget har vi ingen misstanke om någon skelettska­da eller något allvarliga­re”

ANDERS VALENTIN landslagsl­äkare lämnar dock positiva besked.

– Jag såg faktiskt inte exakt hur det gick till men han beskrev att han fick foten under sig och att den vek sig. Det är en stukning helt enkelt, så det såg ganska bra ut när vi undersökte foten, säger landslagsl­äkaren Anders Valentin. NÅGON LÄNGRE KONVALESCE­NS ser det inte ut att bli för Guidetti, åtminstone inte att döma av de första testerna.

– Några dagar får vi hoppas. I nuläget har vi ingen misstanke om någon skelettska­da eller något allvarliga­re. Det är en stukning och det kan vara att man töjer ett ledband, men det kändes stabilt och bra.

Valentin vågar inte helt säkert säga att 26-åringen är tillbaka i spel inom en vecka.

– Det kan ta längre tid också, man vet aldrig riktigt. Smärta är lurigt. VETERAN.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden