Göteborgs-Posten

Christen Press om framtiden i Göteborg FC

Christen Press, 29, letar efter ett långsiktig­t och stabilt hem. Kanske kan Göteborg och GFC bli just det.

-

Många undrar. Många frågar. Vad händer med Christen Press efter att kontraktet med Göteborg FC går ut den 7 juli? Blir hon kvar? Lämnar hon?

– Jag har ingen aning!

Det är huvudperso­nens svar, med ett leende på läpparna.

Hon sitter på Valhalla IP:s huvudläkta­re. Det är den 31 maj. Med andra ord återstår det mer än en månad innan kalendern visar 7 juli.

Lång tid på ett visst sätt. Kort på ett annat.

– Jag är fortfarand­e i fasen där jag försöker se över vilka alternativ som finns. När jag har gjort det blir det en annan konversati­on, då kommer det handla om vad som passar bäst, säger hon.

Vad ligger på bordet just nu?

– I stort sett allt! Jag är öppen för allt. DEN 29-ÅRIGE AMERIKANSK­AN har dock en tydlig sak uppskriven på framtidsön­skelistan: Hon letar efter något stabilt, något som kan bli ett långsiktig­t hem.

– Det ideala hade varit att hitta ett ställe där jag kan spela under resten av min karriär.

Beskriv det stället.

– Jag tror att det enda som betyder något är att jag är i en träningsoc­h matchmiljö där jag blir bättre. Jag vill att nivån och kvaliteten ska vara tillräckli­gt hög för att jag ska pressa mig själv i matcher och träningar. Sedan vill jag hitta en miljö som passar mig som individ. Där jag är i min karriär, jag är 29 år och har spelat i fyra, fem profession­ella lag ... Jag känner att det är värt att leta efter det.

 ??  ?? TRIVS. Christen Press säger att hon kan tänka sig en framtid i Göteborg. ”Jag trivs väldigt bra i Göteborg, med det här laget. Och hur klubben har välkomnat mig båda gångerna, med öppna armar.”
TRIVS. Christen Press säger att hon kan tänka sig en framtid i Göteborg. ”Jag trivs väldigt bra i Göteborg, med det här laget. Och hur klubben har välkomnat mig båda gångerna, med öppna armar.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden