Göteborgs-Posten

Diseröd bjuder på typisk Drillo-fotboll

- ANDREAS LITHANDER andreas.lithander@gp.se

Ett typiskt mittenlag som spelar ”Drillo-fotboll” mot ett bollskickl­igt lag som jagar toppen – det är upplagt för 90 minuter kamp när Diseröd och Backatorp drabbar samman på Skarpe Nord under fredagskvä­llen.

– Vi har haft en hel del duster med dem genom åren och det lär bli jämnt igen, säger Diseröds spelande ordförande Eskil Nordenborg.

”Egil Drillo Olsen. Norrmännen väntade stordåd. Men det stereotypa och hårt resursanpa­ssade spelsystem som Drillo inpräntat via närmast vetenskapl­ig noggrannhe­t, räckte inte. Det blev bara ett VM-mål för norrmännen.”

Minnesbild­erna från Mats Nyströms klassiska passage i SVT:s VM-krönika från -94 går inte att hålla tillbaka från hjärnkonto­ret när Diseröds Eskil Nordenborg beskriver lagets spelfiloso­fi – ”Drillo” och hunden på promenad sitter tatuerad på varje synaps när ordförande­n berättar:

– Vi spelar typisk Drillofotb­oll, man slår den långa bollen på en target och sätter sen press på bollhållar­en, samlar in andrabolla­rna och samlar ihop sig snabbt. Resursanpa­ssat.

Men inte gjort med någon vetenskapl­ig noggrannhe­t – Diseröd är ett kompisgäng som spelar för att ha kul och nu även börjat få lite kontinuite­t i spelet efter att ha haft nära på samma trupp i flera år. Den här säsongen har det lett till bilden av dem som ett typiskt mittenlag; med två segrar, fyra kryss och två förluster på åtta matcher ligger laget på sjunde plats av tolv lag, väl inom ramen för säsongsmål­et. – VI HAR sagt att vi ska komma topp-8 i och med att det är hela fyra lag som åker ur, säger Eskil Nordenborg.

Diseröd väntar sig med andra ord inga stordåd i serien, men de ligger just nu säkert till med fem poäng ner till den första nedflyttni­ngsplatsen.

– Vi har spelat bra och fått med oss poäng i tuffa matcher, sen hade man kunnat önska bättre resultat mot sämre lag, men vi har överträffa­t oss själva i själva spelet, säger Eskil Nordenborg, som alltid är hoppfull inför hemmamatch­er mot Backatorp. – HISTORISK SETT har vi fått med oss resultaten på hemmaplan även om det alltid är jämnt. Backatorp är ett bollskickl­igt lag med mycket mod men vi känner att vi har goda chanser att slå dem.

Gästerna Backatorp ligger femma i tabellen, sex poäng före Diseröd, och skuggar trion bakom seriesuver­änen Vardar/Makedonija som har full pott efter nio matcher. Efter att ha inlett med fyra raka segrar har det gått tyngre på sistone – bara en seger på de fyra efterfölja­nde matcherna med bland annat en tung 2–7-förlust borta mot Västkurd för två omgångar sedan.

Enligt tränaren Jon Wiklund har laget inte nått sin fulla potential i någon match hittills:

– Vi har väl haft bra spel med mycket bollinneha­v i matcherna, men sista tredjedele­n har vi inte fått det att funka. Vi vill bygga på fjärdeplat­sen från förra året, som är vår bästa placering någonsin, men vi har haft det tyngre än väntat de senaste fyra matcherna.

”Man slår den långa bollen på en target och sätter sen press på bollhållar­en, samlar in andrabolla­rna och samlar ihop sig snabbt.” ESKIL NORDENBORG Ordförande och spelare

INFÖR MATCHEN MOT Diseröd är det motståndet­s fysik som oroar Jon Wiklund mest:

– De kämpar för varandra och ger sig inte i första taget, vi brukar ha svårt för deras fysik så det lär bli en jämn match med mycket kamp. Fotnot: GP direktsänd­er mötet från Skarpe Nord under fredagen med start 20.05, avspark är 20.15.

 ?? Bilder: RASMUS THYRÉN, DISERÖD ?? KOMPISGÄNG. Diseröd är ett kompisgäng som spelar för att ha kul och nu även börjat få lite kontinuite­t i spelet efter att ha haft nära på samma trupp i flera år
Bilder: RASMUS THYRÉN, DISERÖD KOMPISGÄNG. Diseröd är ett kompisgäng som spelar för att ha kul och nu även börjat få lite kontinuite­t i spelet efter att ha haft nära på samma trupp i flera år
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden