Göteborgs-Posten

Kamp mot klockan för att få Montiel spelklar

- LINUS PETERSSON linus.petersson@gp.se

Inget spel mot Falkenberg i helgen. Nu går Örgryte en kamp mot klockan för att få Diego Montiel, 23, tillgängli­g till derbyt mot Gais.

Diego Montiel utgick skadad mot IFK Värnamo den 23 maj. Exakt hur länge mittfältar­en kommer bli borta är fortfarand­e oklart.

Vad Örgryte vet är dock att han med all sannolikhe­t inte kommer till spel mot serieledan­de Falkenberg på söndag.

– Nej, det är la kört, säger tränaren Thomas Askebrand. – HAN HAR för ont just nu.

Med det sagt är frågan om Montiel hinner bli spelklar till derbyt mot Gais den 12 juni?

– Vi får hoppas det. Just nu ser det inte så troligt ut, men man vet aldrig. Han har blivit mycket bättre, säger han. Vi får hoppas på det bästa helt enkelt, säger Askebrand.

Poängspela­ren har drabbats av en partiell ledbandssk­ada i nyckelbens­fästet. En tackling skulle kunna förvärra skadan.

Vad gör ni för att han ska läka ihop fortare, Thomas?

– I dag är han nere hos Simon (Bakkioui) i Halmstad. Vi får se om han har något bra rehabtips, vad man kan göra. Vi har fantastisk­t folk här, men Simon är duktig och det är bra att vi kan hjälpas åt. SIMON BAKKIOUI HAR tidigare hjälpt mängder av spelare tillbaka från skador, däribland Häckens Jasmin Sudic.

Saknas till mötet med Falkenberg i helgen gör också Hannes Sahlin (skadad) samt Jakob Lindström, David Engström och Alibek Aliev som alla är avstängda.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? SKADAD. Men Örgryte hoppas att kunna få Diego Montiel. Spelklar till derbyt mot Gais nästa helg.
Bild: MICHAEL ERICHSEN SKADAD. Men Örgryte hoppas att kunna få Diego Montiel. Spelklar till derbyt mot Gais nästa helg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden