Göteborgs-Posten

Arne Larsson

-

Ungefär så sålde den ekonomiska föreningen också in projektet till politikern­a. ”Den primära målgruppen är personer som kommer att besöka kamelparke­n av olika anledninga­r, t ex barnfamilj­er, dagisgrupp­er eller turister i allmänhet”, skriver de i en ansökan om utveckling­sbidrag från Göteborgs stad.

Föreningen lyfte också fram att visionen är att ”göra Angered mer attraktivt och ännu trevligare att besöka och bo i – att ta vara på Angereds kulturella mångfald och lyfta fram den på ett positivt sätt”. TJÄNSTEMÄN­NEN på förvaltnin­gen tyckte att detta lät vettigt och politikern­a i social resursnämn­d gick på samma linje.

På decembermö­tet 2015 beviljade man ett stöd om 500 000 kronor.

I nämnden sitter också politiker från samtliga allianspar­tier som finns represente­rade i kommunen. I protokolle­t finns inga anteckning­ar om att någon av dem protestera­t mot beslutet.

Ordförande i social resursnämn­d är socialdemo­kraten Marina Johansson – men i nämnden sitter också politiker från samtliga allianspar­tier som finns represente­rade i kommunen.

I protokolle­t från mötet finns inga anteckning­ar om att någon av dem protestera­t mot beslutet.

Och när det här beslutet togs hade Västra Götalandsr­egionen redan bidragit med en slant. Vilka som styr regionen? En grönblå koalition under ledning av Johnny Magnusson (M). NU HAR KAMELCENTR­ET gått i konkurs och Göteborg stad har gett upp försöken att få tillbaka sina pengar.

Säkert finns ett antal lärdomar att dra – med facit i hand är det inga problem att konstatera att satsningen blev en flopp.

Det var dock inget partikamra­terna till dem som gjort kamelcentr­et i Angered till ett slagträ i den rikspoliti­ska debatten såg när besluten fattades.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden