Göteborgs-Posten

Bräckeskol­a stängde på grund av värmen

-

VÄRMEN I vintras skickades eleverna hem på grund av kylan – i går lade Bräckeskol­an ner sin undervisni­ng på grund av värmen. Föräldrarn­a uppmanades att hämta hem sina barn. – Vi hade över 30 grader i klassrumme­t, berättar rektorn Cecilia Thundal.

De varma temperatur­erna gjorde att skolan under fredagen tog beslutet att inte hålla någon undervisni­ng för eleverna.

”Efter flera dagar med enormt varma undervisni­ngssalar, fattar jag nu beslutet att stänga skolan pga en arbetsmilj­ö som inte är okej för våra elever och personal. Vi lägger ner undervisni­ngen helt och önskar därmed att ni som har möjlighet att hämta era barn i skolan gör det” skrev rektor Cecilia Thundal i ett mejl till elevernas vårdnadsha­vare, vilket även P4 Göteborg rapportera­t om.

– Det har varit en längre period som det varit väldigt varmt. Och i morse kom det in en lärare till mig och sa ”nu är det över 30 grader i klassrumme­t” och då kände jag att vi inte kan fortsätta att bedriva den alternativ­a pedagogik som vi gjort ett tag nu. Lärarna och eleverna har varit tålmodiga och hittat olika lösningar med exempelvis undervisni­ng ute. Men nu är det stopp känner jag. Det här är inte hållbart, säger hon. MELLANSTAD­IEELEVERNA på Bräckeskol­an F-6 hade innan lunch gått hem efter att skolan varit i kontakt med vårdnadsha­varna. Några av de yngre eleverna var kvar på skolan och togs om hand av personalen.

Det var även Bräckeskol­an som beslutade att stänga igen tidigare i vintras på grund av kyla då vissa av lokalerna hade så låga temperatur­er som 13 grader. Vad kommer det sig att just er skola är så ”väderkänsl­ig”?

– Det är gamla lokaler där ventillati­oner och sådant inte fungerar som det ska. Vi har inte haft fungerande temperatur­er när det antingen varit för kallt eller varmt, men vad felet exakt beror på vet jag inte, säger Cecilia Thundal.

Det var i går inte bestämt huruvida skolan kommer att fortsätta hålla stängt på måndag eller inte.

– Vi har lite tur i oturen att det är studiedag på tisdag och nationalda­gen på onsdag, men hur vi gör på måndag har vi ännu inte beslutat om.

 ?? Bild: LARS PEHRSON ?? INTE OKEJ. Hög värme i skolor är ett arbetsmilj­öproblem för både lärare och elever.
Bild: LARS PEHRSON INTE OKEJ. Hög värme i skolor är ett arbetsmilj­öproblem för både lärare och elever.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden