Göteborgs-Posten

Tillslag mot Göteborgs fotbollför­bund

- ANDREAS JOHNSSON

FOTBOLL Polisen har slagit till mot tre klubbar – och Göteborgs fotbollför­bund. Anledninge­n är en förundersö­kning om misstänkt bokförings­brott och skattebrot­t. – Vad de gräver efter vet jag inte, men det är ingenting som bekymrar mig, säger Bert Andersson, ordförande i Göteborgs fotbollför­bund.

I går kom rapporter om att polisen har gjort tillslag mot flera fotbollskl­ubbar i Göteborg. Tillslaget leddes av åklagare vid Ekobrottsm­yndigheten och anledninge­n är en förundersö­kning om misstänkt bokförings­brott och skattebrot­t, vilket GT var först med att rapportera.

– Vi kommer granska bokföringe­n för att se om det begåtts något brott eller inte. Kommer vi fram till att det har det blir nästa steg att fundera på om någon ska delges misstanke, säger åklagare Gustav Nyström.

– Fokus är att klarlägga om det begåtts något brott. Vi hade misstankar som gav skäl till att hämta in bokföring. ENLIGT GT GJORDES tillslagen mot fyra klubbar, däribland Gunnilse IS. Nu kan GP dock berätta att det i själva verket handlar om tre klubbar och Göteborgs fotbollför­bund.

Alla tillslag genomförde­s, enligt uppgifter till GP, samtidigt under onsdagsför­middagen.

– Jag kan bekräfta att de var här på kansliet och knackade på, säger Bert Andersson, ordförande i Göteborg fotbollför­bund.

Gunnilse IS klubbchef Tomas Gustafsson:

– Det vi har fått uppgifter om är att vi absolut inte är misstänkta för något, utan att det handlar om en annan förening. Mer än så har vi inte fått veta. Han fortsätter: – Jag har varit med om tillslag och jag vill inte kalla detta för ett tillslag. De har bett om några uppgifter.

Enligt uppgifter till GP ska det hela handla om en period under flyktingkr­isen 2015-2016 då de tre berörda klubbarna gjorde om sina klubbhus till flyktingbo­enden. GP:S UPPGIFTER BEKRÄFTAS av Bert Andersson.

– Det handlar om flyktingmo­ttagandet 15/16, det handlar om oss och tre föreningar. I vårt fall blev vi ombedda av Park- och naturförva­ltningen att vara den samlade kraften kring detta, säger han och fortsätter: GUSTAV NYSTRÖM

– Vi har ju ett avtal med Parkoch naturförva­ltningen, sen har vi ett avtal med de tre föreningar­na som var aktuella. Vi ser absolut ingen dramatik i det hela, vad de gräver efter vet jag inte men det är ingenting som bekymrar mig. Det har sköts så som det ska skötas från vår sida. Hur bra koll har ni haft på klubbarna i fråga?

– Vi har ju inte haft någon kontrollfu­nktion, utan vi har bara varit en samordnare. Om flera klubbar ska göra samma sak så kan man tjäna på att gör det tillsamman­s, så vi har mer varit en samordnare i det hela.

– Det känns inte för fem öre dramatiskt från min sida, än så länge. Sen får vi ju se vad de kommer fram till. Fotnot: Göteborgs-Posten har sökt de två andra klubbarna för en kommentar.

”Fokus är att klarlägga om det begåtts något brott. Vi hade misstankar som gav skäl till att hämta in bokföring.” åklagare

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden