Göteborgs-Posten

Glädjebesk­ed efter vänd trend

- JOEL TIVEMO

HANDBOLL: ALINGSÅS Förra säsongen gjorde Alingsås HK ett minusresul­tat på 1,2 miljoner. Det har under den gångna säsongen vänts till ett plusresult­at på knappt 600 000 kronor. – Vi har jobbat intensivt för att se över alla kostnadspo­ster, säger ordförande Anders Attling.

Det blev inte en femte raka SM-final för Alingsås i vår. Däremot kan klubben glädjas åt att säsongen, ekonomiskt, blev betydligt bättre än den föregående. AHK redovisar ett plusresult­at på 582 000 kronor. Klubben budgeterad­e för en förlust på cirka 400 000 kronor – men med hård kontroll på kostnadern­a blev det en avsevärt mycket trevligare siffra på sista raden.

– Vi har minskat utgifterna på matcharran­gemang, på hyror, på materialko­stnader. Vi har nästan minskat på alla poster, säger Anders Atterling. – DET HAR varit ett hårt arbete för att se var vi kan spara och var vi kan få in extra intäkter. Vi hade en lyckad säsong med tre hemmamatch­er i kvartsfina­len och två i semifinale­n. Det har definitivt bidragit.

I handbollen sträcker sig räkenskaps­året från 1 maj till sista april, vilket betyder att det i årets resultat ingår en semifinal och finalen från förra säsongen. Alingsås kunde totalt sett redovisa intäkter på drygt 20 miljoner kronor. – VI HAR varit otroligt lyckosamma med att vi går långt. Förra året ökade vi kostnadern­a lite genom att vi bland annat breddade truppen. Nu har vi varit mer restriktiv­a, säger Anders Atterling.

Handbollen­s spelaröver­gångar genererar till skillnad från exempelvis fotbollen inte några större inkomster för de säljande klubbarna.

Det gör att Alingsås inte får någon större ekonomisk kaka för att föreningen framgångsr­ikt fostrad och slussat vidare mängder av spelare de senaste åren.

Men med ett färskt plusresult­at i bagaget – och nu 3 miljoner kronor i eget kapital – finns det anledning för Alingsås att fortsätta på inslagen väg. – VI HAR som målsättnin­g sportsligt att vara topp fyra i Sverige och få möjlighete­n att spela Europaspel. Vi har en hög ambition och har sagt att när vi värvar spelare så ska vi värva topp-tre-spelare på sin position i landet. Vi har gjort mycket rätt på att få spelare att blomma ut hos oss, säger Anders Atterling.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? POSITIVT. Alingsås Oscar Bergendahl tackar publiken. Och det finns all anlending att se nöjd ut för alla inblandade i Alingsåsha­ndbollen. Ett underskott på 1,2 miljoner föregående säsong vändes den här säsingen till ett plusresult­at på 600 000 kronor.
Bild: PETTER ARVIDSON POSITIVT. Alingsås Oscar Bergendahl tackar publiken. Och det finns all anlending att se nöjd ut för alla inblandade i Alingsåsha­ndbollen. Ett underskott på 1,2 miljoner föregående säsong vändes den här säsingen till ett plusresult­at på 600 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden