Göteborgs-Posten

”Matchen var ett sömnpiller kanske”

-

FOTBOLL: SVERIGE-DANMARK Efter 0–0 mot Danmark buades det svenska landslaget ut på Friends Arena. Något som Albin Ekdal reagerar starkt över. – Man kanske inte ska bua ner ett lag som ska åka och göra det största man kan göra, säger han.

Det var en chansfatti­g match mellan de två grannlände­rna på Friends Arena.

Thomas Delaney hade ett skott utanför och Isaac Kiese Thelin fick en jättechans i slutet men några mål blev det inte och efter matchen buades det svenska landslaget ut – ganska rejält.

– Det är klart att de vill ha en bättre match från vår sida. Vi ska vara mer aggressiva och skapa fler chanser men det viktiga kommer om två veckor i VM och jag hoppas att de har stor förståelse för det, säger lagkaptene­n Andreas Granqvist.

Robin Olsen köpte fansen buande.

– De har väl mycket förväntnin­gar på oss … vi vet att vi har förväntnin­gar på oss efter det kvalet som vi gjorde. Vi vill ju se vinster, säger han. Är det rätt att skicka iväg er mot VM med buande?

– Det vet jag inte … vi har fantastisk­a fans och vi kommer ha det där nere också. EN SOM DÄREMOT reagerade desto mer över fansen buande och ifrågasätt­er om det är rätt är Albin Ekdal.

– Om de bara buar på grund av den här matchen så är det kanske fine. Men vi har VM om två veckor och man kanske inte ska bua ut ett lag som ska åka och göra det största man kan göra som fotbollssp­elare. Matchen var ett sömnpiller kanske men vi har slagit ut Italien och gjort det bra mot många bra länder och det måste man komma ihåg, säger han och fortsätter.

– Jag förstår att de vill se en bättre match. Men vi har tagit oss till VM och gett fansen väldigt mycket glädje. Sen kommer det en plattmatch här och där och det är så det fungerar i fotbollen. Man är inte på topp hela tiden. Vad säger du om matchen?

– Jag är missnöjd över hur vi spelar. Vi släpper inte till så mycket chanser men det finns mycket mer att göra offensivt. Vi har för dålig rörelse och blir för naiva och har för korta passningar. Vi kan mycket bättre. Men vi har ju bara kört trefyra pass efter samlingen i mars så jag är övertygad om att det kommer att bli bättre.

– Det är ju ett VM som blir första gången för alla och då ligger det i allas bakhuvud att inte smälla på och gå in hundra i närkampern­a. Då blir det såhär. FOTBOLL: VM-KVAL

SÅ VAR MATCHEN En avslagen tillställn­ing i den första halvleken. Därefter växlade båda lagen upp – en aning i alla fall. Ett godkänt genrep för Sverige som visar att defensiven är lagets starkaste del och lär bli det även i Ryssland. GP-BETYG: SVERIGE ** 1. Robin Olsen Hade en ganska lugn dag på jobbet. Känns stabil efter skadan. ** 16. Emil Krafth (ut 74) Fin insats av Krafth – främst i första halvlek. * 3. Victor Nilsson Lindelöf Kändes loj och slarvade en hel del med bollen. ** 4. Andreas Granqvist (ut 45) Kaptenen gör det bra så länge han var på planen. *** 5. Martin Olsson Bra insats av Olsson som utmanar Augustinss­on rejält om startplats­en. **** 21. Jimmy Durmaz (ut 83) Spelade utan tvekan till sig en startplats i VM-premiären. ** 8. Albin Ekdal (ut 45) Har en bit kvar till toppformen efter en ojämn säsong - det märktes. ** 15. Oscar Hiljemark Gör inte bort sig men syns inte till särskilt mycket. **** 10. Emil Forsberg Klass i det mesta han gör. Otroligt viktig för det här landslaget. ** 9. Marcus Berg (ut 65) Springer och kämpar på topp men fick för lite att jobba med. ** 20. Ola Toivonen (ut 65) Hade ett par fina intentione­r men lite för blek. ERSÄTTARE ** 13. Gustav Svensson (in 45) Gör det han ska. Säkrar defensivt och är trygg med boll. ** 18. Pontus Jansson (in 45) Piggt inhopp – stabil rätt igenom. ** 22. Isaac Kiese Thelin (in 65) Fick ett jätteläge i slutet – borde blivit målskytt där. ** 19. Marcus Rohdén (in 65) Springer upp och ner längs kanten – dock lite kall offensivt. Mikael Lustig (in 74) och Sebastian Larsson (in 83) spelade för kort tid för att betygsätta­s.

NÄSTA MATCH Sverige–Peru 9 juni, 19.15 på Ullevi i Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden