Göteborgs-Posten

”Jag tycker inte att vi har övertygat”

- LINUS PETERSSON

FOTBOLL: ÖIS–FALKENBERG Serieledar­e – men inte helt nöjda med säsongens såhär långt. Det lovar gott för Falkenberg.

Örgryte mot Falkenberg. Tvåan mot ettan. Under söndagen höjs fotbollste­mperaturen ordentligt i Göteborg. – Ta er till Gamla Ullevi! Det är Erik Pärssons budskap. Han är anfallare i Falkenberg, serieledan­de Falkenberg. Hur har de lyckats ta sig dit? – Rent generellt har vi gjort bra ifrån oss, men jag tycker ändå inte att vi har övertygat jättemycke­t. Vi har moral och kämpaglöd, men spelet har inte klaffat som vi har velat. Sedan har vi en bred trupp, det är därför vi har lyckats. Har vi fått en avstängnin­g så har vi kunnat sätta in en likvärdig spelare och fått det att fungera. Alla lag kan inte göra det. Det är en satsning som Falkenberg har valt att göra. Vi är en hård nöt att knäcka, säger han. Vad är det i spelet som inte har klaffat?

– Att hålla det fungerade under 90 minuter. Den bästa matchen vi har gjort i år var mot Gais borta. Då kände vi verkligen att vi kunde göra vårt. Vi satte lägena och bjöd på skönspel.

På tal om att sätta lägena: Det har Erik Pärsson lyckats bra med såhär långt. Anfallaren är lagets bäste målskytt med fem fullträffa­r.

– Det har varit lite upp och ner. Det gick väldigt bra i början, jag gjorde några bra matcher, men fick inte till det där sista. Sedan valde ”Hasse” (Hans Eklund, tränare) att bänka mig i en match. Jag tycker att jag tog det på rätt sätt. Efter det fick jag komma in och göra lite mål. Nu känner jag att jag inte vill släppa den där platsen i första taget.

Vid sin sida längst fram i planen har Erik Pärsson då och då haft Chisom Egbuchulam. 26-åringen, som inte fick det att lossna i Häcken i fjol, verkar ha hittat rätt nu. Det har blivit fyra mål hittills. – Han skapade mycket farligt i Häcken, det var det där sista som inte riktigt fanns där. Han fick det inte att stämma framför mål. Nu ... han har fantastisk­a avslut! Jag fattar inte riktigt vad det har kommit i från! Pärsson skrattar till. – Nej, men jag anser att han är

”Vi har en bred trupp, det är därför vi har lyckats. Har vi fått en avstängnin­g så har vi kunnat sätta in en likvärdig spelare och fått det att fungera. Alla lag kan inte göra det.”

ERIK PÄRSSON,

anfallare, Falkenberg­s FF

en sjukt viktig spelare för oss. Och det är en skön typ utanför fotbollspl­anen. Vad är din bild av Örgryte?

– När vi mötte dem på försäsonge­n tyckte jag att de var otroligt bra. Sedan var väl vår försäsong inte så mycket att hänga i granen, men de kändes jäkligt samspelta för att vara i februari-månad. Askebrand (Thomas, tränare) har fått till det sjukt bra. Jag gillar hur Öis lirar fotboll.

Återstår att se om det räcker för att knäcka Falkenberg på söndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden