Göteborgs-Posten

Askebrand positiv – trots hög frånvaro

- LINUS PETERSSON

FOTBOLL: ÖIS–FALKENBERG Ett tufft spelschema – utan flera nyckelspel­are. Hur ska Örgryte hantera det?

Serieledan­de Falkenberg först, lokalrival­en Gais därefter. Örgryte kliver in i ett tufft program nu.

De gör det utan några av sina viktigaste spelare.

Poängkunge­n Diego Montiel har en ledbandssk­ada i nyckelbens­fästet och missar med alla sannolikhe­t matchen mot Falkenberg, kanske också den mot Gais.

Detsamma gäller Jakob Lindström och Alibek Aliev, utvisade mot Brage senast. Vill det sig illa får de mer än en matchs avstängnin­g.

– Det blir det säkert, men vi får se. Besked brukar komma relativt fort, konstatera­r tränaren Thomas Askebrand. LÄGG DÄR TILL mittbacksg­eneralen David Engström, avstängd mot Falkenberg, samt fotskadade Hannes Sahlin och Askebrand har en del att fundera på.

– Vi får ihop en bra elva ändå, det är bara att gnugga, säger han. Det ställer inte till några bekymmer?

– En säsong ser ut såhär. Ibland spelar man bra, ibland spelar man dåligt. Ibland åker man på några utvisninga­r och skador. Det är bara att gilla läget och göra det bästa av det. Det är inte så mycket man göra åt det. Shit happens.

Positivt för Örgryte är att de har fått en hel träningsve­cka i benen. De var slitna efter mötet med Brage (1–3) senast. Då hade de lirat tre matcher på sex dagar.

– Två bortamatch­er dessutom. Vi var trötta mot Brage, det är bara att erkänna. Vi försökte mobilisera, men det gick inte riktigt, säger Askebrand.

”Ibland åker man på några utvisninga­r och skador. Det är bara att gilla läget och göra det bästa av det. Det är inte så mycket man göra åt det. Shit happens.”

THOMAS ASKEBRAND, TILL TAKTIKEN MOT Falkenberg så: Vad måste Örgryte göra rätt för att lyckas slå serieledar­en?

– De har kvicka yttermittf­ältare som kan ta fram bollen 20-30 meter väldigt fort, det blir ett jäkla vapen rent ut sagt, analyserar Askebrand. Är det främst där ni måste se upp?

– Det gäller att tappa bollen på rätt ställen och att vi balanserar det rätt. Men det är inget som är omöjligt, snarare tvärtom. Vi har chans att vinna alla matcher.

tränare, Öis

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? ERIK PÄRSSON.
Bild: KRISTER ANDERSSON ERIK PÄRSSON.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden