Göteborgs-Posten

Svag start av GFC oroar inte Roddar

GFC har haft det lite tungt i säsongsinl­edningen och poängskörd­en har inte riktigt varit vad man hoppats på. Men nyförvärve­t Julia Roddar är inte orolig. – Vi vet ju vad vi kan, säger hon.

-

FOTBOLL:

Julia Roddar kom till Göteborg inför säsongen från Kvarnsvede­n i Borlänge.

Fem starter och ett inhopp har det blivit i säsongsinl­edningen för Roddar.

Hon har bott i Göteborg sedan i januari och börjar komma in i livet i sin nya stad.

– Det har varit mycket nytt med ny stad, nya tränare och nya spelare. Men det känns skönt att ha kommit till en storstad där det händer lite mer så jag trivs jättebra, säger Roddar. SENAST MOT PITEÅ blev det en uddamålsfö­rlust, Göteborg lyckades trots stort spelöverta­g aldrig få hål på serieledar­na. Det innebär att laget efter sex spelade matcher står på sju poäng, vilket är några färre än vad man hade hoppats på från början.

– Säsongen är kanske inte vad vi hoppats på hittills. Jag hoppas vi kan bryta den trenden, för vi vet ju vad vi kan och vad vi gör på träningarn­a. Jag hoppas att vi kan få ut det på match också. Hon fortsätter: – Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är som gör att vi inte lyckats. Jag tror att vi måste ge allt i nittio minuter. Man kan inte bara gå ut och tro att det ska lösa sig utan det gäller att vi alla gör allt vad vi kan. Vi måste jobba för varandra, man kan inte tro att någon annan ska göra det, säger hon. JULIA BESKRIVER SIN spelstil som någon som tar mycket dueller centralt, en ”köttare” på mitten som rensar upp framför backlinjen.

Men att Julia Roddar blev central mittfältar­e var egentligen lite av en tillfällig­het. Från början är hon egentligen en ganska snabb forward. Men andra säsongen i Kvarnsvede­n uppstod en lucka på mitten efter att en amerikansk­a

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden