Göteborgs-Posten

Westermark vill göra mål i tredje raka

- MAGNUS VASELL

FOTBOLL Med två raka segrar och stärkta självförtr­oenden laddar Gais för en ny trepoängar­e. – Skönt att det lossnat, ett tag kändes det som om vi inte kunde göra mål, säger Jesper Westermark, 24.

För egen del var han rejält het i segermatch­en mot Frej senast.

Jesper Westermark nickade in kvittering­en och var inblandad i straffen som Edin Hamidovic slog in och som innebar att Gais vann sin andra raka.

– Det är klart segern betydde mycket. För laget som helhet – och inte minst för mig personlige­n. Som anfallare ska man göra mål och gör man inte det finns förstås risk att tankarna ställer till det och att självförtr­oendet tar stryk, säger Jesper Westermark som hittills under säsongen gjort tre mål.

Han säger att med ett färskt mål blir det som en boost inför nästa match – som är mot Landskrona borta på söndagen.

– Det blir tufft. Landskrona är ett spelande lag som ställer om snabbt. Vår defensiv måste funka samtidigt som vi måste vara vassa framåt, säger han. Har ni synat dem ordentligt?

– De är klart att vi gått igenom vissa moment och pratat om vissa spelare. Men vi lägger inte så myck- JESPER WESTERMARK et krut på hur de ska spela - det viktiga är att vi har fokus på vårt spel och på det vi ska göra. Men jag mötte Landskrona med Utsikten i division ett i fjol och jag vet att de har ett bra lag, säger han. ATT GAIS HAFT det tungt hittills under säsongen är bekant - och den förmodade vändningen är förstås välkommen.

– Det jobbiga under den tiden var att vi spelade bra – men hade så förtvivlat

”Även om man som spelare vet att det vänder förr eller senare så är det förstås jobbigt när vi inte får ut det vi har. Till slut är det ofrånkomli­gt att det mer eller mindre sätter sig mentalt.” ”Nu längtar jag efter att bussen ska rulla i väg – och att vi ska få spela igen”

JESPER WESTERMARK svårt att göra mål. Även om man som spelare vet att det vänder förr eller senare så är det förstås jobbigt när vi inte får ut det vi har. Till slut är det ofrånkomli­gt att det mer eller mindre sätter sig mentalt – och det är som sagt oerhört befriande när det lossnar.

Nykomlinge­n Landskrona, som har spelat ihop två färre poäng än Gais, inledde säsongen bra men kom sedan in i en lång segerlös period. Den kom man dock ur senast – och tvålade dit Gefle med hela 5-1.

– Att även Landskrona kommer till matchen med medvind är förstås något vi ska ha med oss, säger Jesper Westermark.

På lördagsmor­gonen hade Gais en lättare träning.

– Dels för att match väntar, dels för att det var så himla varmt. Det gäller att spara på energin, säger han.

Uppladdnin­gen inför mötet mot Landskrona Bois skedde bland annat genom vila – och en omgång tv-spel med storebror Erik, även han i Gais.

– Ett bra sätt att rensa huvudet. Nu längtar jag efter att bussen ska rulla i väg – och att vi ska få spela igen, säger Jesper Westermark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden